Voorkom die burn-out

Herken een burn-out voordat-ie toeslaat!

Een burn-out maakt je psychisch en lichamelijk ziek. Het is het eindstadium van een proces, waarna iemand gemiddeld 8 maanden uitvalt. Kun je dit als werkgever voorkomen?

Actieve preventie van ziekteverzuim

Verzuim kost geld en productiviteit, maar ook leed en stress voor zowel werkgevers als werknemers. Actieve preventie van ziekteverzuim klinkt logisch. Hoe pak je dat aan?

De voordelen van generatiediversiteit

De voordelen van generatiediversiteit

Diversiteit binnen organisaties zorgt voor betere prestaties en meer werkgeluk. Dit geldt ook voor verschil in leeftijden. Waar kun je als werkgever rekening mee houden?

Verzuim: de meest voorkomende oorzaken

Verzuim is iets van alle tijden, ook na de corona-piek. Het is een terugkerend gegeven binnen ondernemingen. Aan welke soorten verzuim kun je als ondernemer iets doen?

Dit team op zee heeft geen autonomie

Waar/niet waar? Zelfsturend werkt

Er is veel te doen over autonomie op de werkvloer. Het ouderwetse top-down leiden, wordt in steeds meer organisaties vervangen door zelfsturende teams en meer vrijheid voor medewerkers om werkzaamheden in te vullen. Is meer autonomie beter?

Tips voor werkgevers

Stress, ontevredenheid, conflicten. Het kan bij je medewerkers leiden tot o.a. nekklachten, hoofdpijn, burn-outs, slapeloosheid en angstaanvallen. Hoe kun je dit voorkomen?

Tip 1

Zet beweging op de kaart. Stimuleer je medewerkers om vergaderingen staand en een-op-eens wandelend te doen. Geef het goede voorbeeld door te wandelen in de pauzes!

Tip 2

Creëer emotionele veiligheid. Nodig je medewerkers uit om vragen te stellen, eerlijk te zijn en elkaar opbouwende kritiek te geven. Ga respectvol met elkaar om.

Tip 3

Ga in gesprek met medewerkers die zich regelmatig ziekmelden. Zoek samen manieren om het verzuim te verlagen en kijk hoe jij daarbij ondersteuning kunt bieden.

door arts & leefstijlcoach Sacha

Column: “Gezond leven is óók gezond werken”

Ik hou van werken en ik hou van het leven. Die twee zijn voor mij met elkaar verbonden. Ik kan niet leven zonder te werken. Ik moet tenslotte in mijn primaire levensbehoeften voorzien. Misschien zou ik kunnen leven zonder geld te verdienen …

Verzuim verlagen is van belang voor elk bedrijf

5 manieren om verzuim te verlagen

Om als organisatie je verzuimcijfers omlaag te brengen, is meer nodig dan een goed gesprek. Hoewel dit wel één van de onmisbare elementen is. Wat kun je nog meer doen?

Zo houd je thuiswerken gezond

Gezondheid is een kwestie van in en uit balans, omdat het raakt aan alle aspecten. Niet alleen aan de mens, maar ook aan de organisatie en de maatschappij.

Thuiswerken; afwisseling zorgt voor balans

Sinds corona is het thuiswerken een blijvertje geworden. Of in ieder geval deels. Thuiswerken heeft allerlei voordelen. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Hoe kun je daarmee omgaan?