Bewegen vertraagt het verouderingsproces

Bewegen vertraagt het verouderingsproces

Bewegen vertraagt het verouderingsproces van lijf en hersenen. Bovendien verkleint het de kans op een aantal chronische ziekten. Hoe komt dat? En hoeveel moet je minimaal bewegen?

Wandelen verbetert de geestelijke gezondheid

Wat wandelen doet met je geestelijke gezondheid

Dat je je na een wandeling vaak goed voelt, is geen toeval. Wandelen heeft grote invloed op je geestelijke toestand. Zelfs een ommetje van tien minuten kan al effect hebben op je stemming, angstgevoelens en zelfs een depressie.

Waarom je van bewegen mooier wordt

Sport en beweging bevordert niet alleen onze gezondheid; het is ook absoluut te zien aan onze ‘buitenkant’ en aan onze uitstraling. Waar merk je dat aan?

Wat is jouw beweeg-identiteit?

Een veelgehoorde misvatting over bewegen, is dat je naar een sportschool moet. Maar ja, niet iedereen vindt dat leuk. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze een hekel hebben aan sporten. Maar wat verstaan ze hieronder? Bewegen omvat zoveel meer dan dat!

30 dagen elke dag sporten

Iedere dag sporten is mooi. Maar voor de meesten niet vol te houden. Als je je voorneemt iedere dag te sporten, en dat lukt een keer niet, levert dat frustratie op. Het voelt een stuk fijner om je doel wél te halen. Dus stel realistische doelen.

Bewegen tijdens je werk

Een groot deel van de dag ben je aan het werk. Grote kans dat dit voor jou betekent dat je uren achter een bureau of vergadertafel zit en weinig beweegt. De risico’s daarvan blijken groot. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om dat anders te doen!

Drie tips om meer te bewegen

Zo’n 53% van de volwassen Nederlanders haalt de aanbeveling voor beweging niet. Dat is meer dan de helft! Deze groep heeft een verhoogd risico op verschillende chronische ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en depressie.
Wil je meer bewegen? Wij geven je graag een aantal tips!

Tip 1

Beweeg op het werk zoveel mogelijk door bijvoorbeeld te kiezen voor een stabureau of vergader staand of wandelend. Probeer ook actiever naar het werk te gaan door bijvoorbeeld te fietsen.

Tip 2

Verander dagelijkse activiteiten in beweging, zoals boodschappen doen met de fiets, de trap nemen in plaats van de lift en uitstappen bij een bushalte eerder dan je bestemming zodat je nog een stukje kunt lopen.

Tip 3

Voeg meer beweging in je privéleven door bijvoorbeeld fietstochten, wandelingen of actieve uitjes te maken in plaats van passieve activiteiten zoals bijvoorbeeld uit eten gaan. Maak van quality time een actieve ervaring en vervang rustige bezigheden door actievere opties.

Zet kortom eens op een rijtje welke rustige bezigheden je kunt vervangen door iets actievers!

door
gedragscoach Gaby

Column: “Mijn voornemens gingen altijd over gewicht”

Zo vlak voor de jaarwisseling komen bij veel van ons de goede voornemens weer opborrelen. En als het allemaal toch niet lukt, halen we ze in het voorjaar wel weer van stal. Zo kunnen we het hele jaar bezig zijn met onze goede voornemens.  

7 misverstanden over gewicht verliezen

Gewicht verliezen: 5 mythes

Je moet iedere dag naar de sportschool, hongerlijden is juist goed en stop acuut met het eten van koolhydraten. Het zijn zomaar drie adviezen waarmee je je ideale gewicht zou moeten bereiken. Is het de waarheid of zijn het mythes?

Bewegen vertraagt het verouderingsproces

Bewegen vertraagt het verouderingsproces

Bewegen vertraagt het verouderingsproces van lijf en hersenen. Bovendien verkleint het de kans op een aantal chronische ziekten. Hoe komt dat? En hoeveel moet je minimaal bewegen?