Wat seks voor je gezondheid doet

Seks betekent gezinsuitbreiding. Maar we hebben ook seks omdat het fijn is. Wel zo handig, want we zouden ons anders niet voortplanten. Seks doet daarnaast veel goede dingen voor ons lichaam. Wie geregeld tussen de lakens speelt, voelt zich bijvoorbeeld fitter en heeft minder stress.

Seks brengt je dichterbij elkaar

Lichamelijk bestaat er misschien weinig dat intiemer is dan seks. Maar ook emotioneel brengt het partners dichter bij elkaar. Maakt niet uit welke leeftijd, als lichamen elkaar op een seksuele manier aanraken, reageren hormonen.

Seks killers

Seks is fantastisch. Daar zullen de meeste van ons het wel over eens zijn. Toch laat ons libido het soms afweten. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken daarvan?

Wat een orgasme met je doet

Een beetje seksuele activiteit voelt niet alleen goed… het is goed. Lichamelijk genot kan je fysieke gezondheid ondersteunen, en een sterkere relatie smeden. Nog een bonus: door de hormonen die vrijkomen, is het ook goed voor ons brein.

Waar of niet waar? Ook mannen komen in de overgang

De midlife โ€˜motorโ€™

Er wordt minder over gesproken, maar bij mannen verandert er rond of na hun 50e ook het nodige. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gebeurt er het een en ander.

Voorspel is (meer dan) voorpret

Vergelijk het met het plannen van een vakantie: je bekijkt waar je heen wilt gaan, wat je mee wilt nemen en zoekt uit wat je daar allemaal voor leuke dingen kunt doen. Dat is bijna even leuk als de reis zelf en zorgt ervoor dat je veel zin hebt om te gaan. Voorpret dus.

4 Mythes over seks

Seks is een veel besproken onderwerp, maar tegelijkertijd is het ook bij veel mensen een taboe. Daardoor ontstaan missconcepties heel gemakkelijk. Dus wat zijn nou echt mythes als het gaat over seks?

Drie tips over seks

Tip 1

Verandering van spijs doet eten. Dat principe gaat ook op voor een gezond seksleven. Want sleur is een grote killer! Verleid elkaar (of jezelf) met spel en durf te experimenteren en te spelen.

Tip 2

Een mens kan, op elke leeftijd, niet zonder lichamelijke aanraking. Natuurlijk hoeft niet elke aanraking tot seks te leiden. Maar liefdevolle strelingen (ook met de ogen!) horen er wel bij.

Tip 3

Blijf actief! Als je lang geen (solo of partner) seks hebt, komt je testosteronproductie op een laag pitje te staan en neemt je ontvankelijkheid voor seksuele prikkels (dus) ook af.