Over ons

De harde cijfers: 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, meer dan 1 miljoen lijden aan depressies en 1,3 miljoen mensen in ons land hebben burn-outklachten. Ons zorgsysteem is overbelast: We hebben maar liefst 67.000 vacatures in de zorg en het zullen er de komende jaren alleen maar meer worden. Eigenlijk weten we allemaal wel wat het antwoord is op dit probleem: preventie. Want voorkomen is beter dan genezen. Geen 112, maar 111! 

Preventieplatform 111 staat voor betrouwbare, up-to-date informatie én de 111Programma’s om gezonder te worden, gezond te zijn en gezond te blijven. Het goede nieuws: met kleine stapjes kunnen mensen veel verbeteren in je gezondheid. En 111 geeft daarbij de juiste ondersteuning. 

Preventieplatform 111

Een aanpak die werkt

 Met de 111 Programma’s kiezen deelnemers bewust voor een gezond leven. Het geeft hen inzicht in hun aandachts- en verbeterpunten op zowel fysiek, sociaal als mentaal gebied. Deze verbeterpunten vertaalt het medische team van 111 door naar de persoonlijke gezondheidsmissie van de deelnemers. 

Totaalbeeld

Deelnemers krijgen een persoonlijk Plan van Aandacht op fysiek, mentaal én sociaal gebied, samengesteld door ons medische team.

High tech

Deelnemers krijgen beschikking over smart devices die laagdrempelig zijn en die hun prestaties en medische gegevens bijhouden.

High Touch

Deelnemers krijgen optimale ondersteuning van ons medische team, gebaseerd op o.a. gegevens uit hun smart devices.

het begin

“Waarom is er wel 112,maar geen 111?”

Dat is de vraag waar het voor Gerard van Vliet allemaal mee begon. De oprichter van 111 houdt zich al tientallen jaren bezig met techniek en gezondheid. Bij 111 combineert hij de twee tot een uniek Preventieplatform. Want daar draait het allemaal om: voorkomen is beter dan genezen.

Waarom preventie zo belangrijk is? Gerard: “‘Beter voorkomen dan genezen’, zegt het al. Boven het feit dat de kosten van de zorg de pan uit rijzen en we steeds meer handen tekortkomen, voorkomt tijdige signalering van mogelijke gezondheidsproblemen veel persoonlijke ellende. Ons lichaam weet al dat er iets mis is, als wij het zelf nog niet doorhebben. Meten is weten!”

Ons team

De ideale samenstelling voor succes.

Onze ambitie is om toonaangevend en leidend te zijn op het gebied van ouder worden en gezond blijven. Door onze preventieve aanpak waarbij de nadruk ligt op een combinatie van fysiek, mentaal en sociaal en de inzet van state-of-the-art technologie, kunnen we van preventie de standaard maken. We stellen mensen in staat om inzicht te krijgen in hun eigen gezondheid én om deze zelf actief te managen. Voorkomen dat mensen ziek worden en het mogelijk maken dat we in Nederland gezond ouder kunnen worden, is wat ons drijft.

We zijn een multidisciplinair team van gedreven professionals die preventie en persoonlijke aandacht voor gezondheid als prioriteit zien.

Gerard van Vliet

Oprichter van 111

Gerard is initiatiefnemer van 111. In 1987 stond hij met zijn ‘in company fitness’-bedrijf High Five Health Promotion aan de wieg van gezondheidsbevordering in Nederland. In 2001 verkocht hij dit succesvolle bedrijf, maar zijn passie voor vitaliteit bleef. Hij is een gedreven en ervaren ondernemer en bestuurder. Eerder was hij medeoprichter van C3 Hospital Consultancy bv. (Adviseurs en interimmanagers in de gezondheidszorg) en Food2Smile bv.  

Maria Menger

Psycholoog & Chief Executive Officer

“Het is mijn passie om als psycholoog en gedragsdeskundige, individuen en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij een gezondere leefstijl en werkgeluk. Vitaliteit, een positieve mindset en preventie zijn belangrijke schakels in mijn werkwijze en aanpak. 

Tamara Bongers

arts & Chief Medical Officer

“Mijn passie voor gezondheid begon al toen ik als klein meisje dokter wilde worden. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat je veel ziekten ook kunt voorkomen. Vaak door simpele, kleine stapjes te nemen en je gewoonten net iets gezonder aan te pakken. Dat begint met goede informatie, zodat je bewustere keuzes kunt maken en waar nodig met een steuntje in de rug om het ‘beter’ te doen.”

Beat Nideröst

Chief Technology Officer

“Mijn passie voor ‘health innovation’ komt helemaal tot zijn recht in mijn rol als CTO bij 111. Hierbij richt ik mij op het neerzetten van een veilig, robuust en schaalbaar IT- platform dat de dienstverlening van 111 maximaal ondersteunt.”

Gaby van der Voort

Gedragscoach en ervaringsdeskundige

“Met enorm veel plezier coach ik mensen naar een gezonder en vitaler leven door gedragsverandering in kleine stapjes. Ik weet uit eigen ervaring dat dit écht kan.”

Shirley Sakkers

Projectmanager B2B

“Met enthousiasme en plezier leven en lekker in m’n vel zitten. Zó wil ik oud worden. En dat gun ik een ander ook. Dat is de reden waarom ik Projectmanager ben bij 111. Mijn enthousiasme en plezier wil ik overbrengen op de deelnemers, om hen te stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid. Elke minuut dat je wandelt, kan daar bijvoorbeeld al een bijdrage aan leveren.”

Sacha Bleeker

arts & leefstijlcoach

“Ik sta voor genieten van het leven. Ik wil anderen zoveel mogelijk daarin meenemen. In mijn werk komt dit tot uiting in mijn missie: mensen in staat stellen de regie over hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven terug te nemen en te behouden.”

Rick Munneke

Mediaspecialist

“Ik heb de connectie tussen lichaam en geest altijd al heel interessant gevonden. Ik vind dat er in het huidige zorgsysteem te weinig focus ligt op deze connectie. Daarom ben ik blij dat ik 111 kan ondersteunen met mijn vaardigheden in (web)design en media.”

Joyce Duikers

Marketing Manager

“Ik heb een grote belangstelling voor het menselijk lichaam en onze invloed om dit intelligente systeem zo gezond mogelijk te houden. Bij 111 maak ik vanuit marketing mensen en organisaties bewust van het belang van preventie en maak ik ze enthousiast om ermee aan de slag te gaan.”

Michael van Vliet

Growth Hacker

“Ik word gedreven door een honger naar kennis en door nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’ achter dingen. Als Growth Hacker bij 111 zet ik deze eigenschap in bij het ondersteunen van het team en het bedenken van creatieve oplossingen om onze groei te stimuleren.”

Dietske van Maanen

Datanurse

“Ik vind het mooi om mensen te helpen bij het helder krijgen van hun drijfveren om gezond te blijven. Wat vinden ze echt belangrijk in hun leven en waar willen ze aan werken? Ik heb veel affiniteit met cijfers en meten is weten. Zo ondersteun ik organisaties en deelnemers.”

Dorine Mobron

Redacteur en content marketeer

“Mijn creativiteit en liefde voor taal en communicatie, combineer ik bij 111 met mijn kennis van gedrag, gezondheid en organisaties. Voor de website schrijf ik artikelen over gezondheid en goed werkgeverschap. Ik ben en voel me vanaf de oprichting betrokken bij 111.”

Maartje Hogenboom

Projectmanager

“Ik geloof dat ieder mens een vervuld leven wil leiden. Voor mij is dat dingen doen en relaties onderhouden die betekenisvol zijn. En ik daag mezelf en anderen uit om het elke dag een beetje beter te doen. Bij 111 lever ik zo een bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van mensen.”

Henk de Boer

Helpdesk medewerker

“Sommige gebeurtenissen blijken sleutelmomenten. Daarna wil je voelen dat het leven ertoe doet. Na mijn moment, besloot ik me in te zetten voor 111. Dat biedt mensen de kans om stil te staan bij wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Ik ondersteun ze om gezonde keuzes te maken.”

Suzanne Huntink

Software engineer en developer

“Als Moleculaire Levenswetenschapper ben ik geïnteresseerd in de precieze werking van onze lichamen, hoe we deze kunnen begrijpen en zo goed mogelijk voor ons laten werken. Ook houd ik ervan om dingen te verbouwen en te maken, van een complete zolder tot miniaturen.”