Over ons

De harde cijfers: 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, meer dan 1 miljoen lijden aan depressies en 1,3 miljoen mensen in ons land hebben burn-outklachten. Ons zorgsysteem is overbelast: We hebben maar liefst 67.000 vacatures in de zorg en het zullen er de komende jaren alleen maar meer worden. Eigenlijk weten we allemaal wel wat het antwoord is op dit probleem: preventie. Want voorkomen is beter dan genezen. Geen 112, maar 111! 

Preventieplatform 111 staat voor betrouwbare, up-to-date informatie én de 111Programma’s om gezonder te worden, gezond te zijn en gezond te blijven. Het goede nieuws: met kleine stapjes kunnen mensen veel verbeteren in je gezondheid. En 111 geeft daarbij de juiste ondersteuning. 

Preventieplatform 111

Een aanpak die werkt

 Met de 111 Programma’s kiezen deelnemers bewust voor een gezond leven. Het geeft hen inzicht in hun aandachts- en verbeterpunten op zowel fysiek, sociaal als mentaal gebied. Deze verbeterpunten vertaalt het medische team van 111 door naar de persoonlijke gezondheidsmissie van de deelnemers. 

Totaalbeeld

Deelnemers krijgen een persoonlijk Plan van Aandacht op fysiek, mentaal én sociaal gebied, samengesteld door ons medische team.

High tech

Deelnemers krijgen beschikking over smart devices die laagdrempelig zijn en die hun prestaties en medische gegevens bijhouden.

High Touch

Deelnemers krijgen optimale ondersteuning van ons medische team, gebaseerd op o.a. gegevens uit hun smart devices.

het begin

“Waarom is er wel 112,maar geen 111?”

Dat is de vraag waar het voor Gerard van Vliet allemaal mee begon. De oprichter van 111 houdt zich al tientallen jaren bezig met techniek en gezondheid. Bij 111 combineert hij de twee tot een uniek Preventieplatform. Want daar draait het allemaal om: voorkomen is beter dan genezen.

Waarom preventie zo belangrijk is? Gerard: “‘Beter voorkomen dan genezen’, zegt het al. Boven het feit dat de kosten van de zorg de pan uit rijzen en we steeds meer handen tekortkomen, voorkomt tijdige signalering van mogelijke gezondheidsproblemen veel persoonlijke ellende. Ons lichaam weet al dat er iets mis is, als wij het zelf nog niet doorhebben. Meten is weten!”

Ons team

De ideale samenstelling voor succes.

Onze ambitie is om toonaangevend en leidend te zijn op het gebied van ouder worden en gezond blijven. Door onze preventieve aanpak waarbij de nadruk ligt op een combinatie van fysiek, mentaal en sociaal en de inzet van state-of-the-art technologie, kunnen we van preventie de standaard maken. We stellen mensen in staat om inzicht te krijgen in hun eigen gezondheid én om deze zelf actief te managen. Voorkomen dat mensen ziek worden en het mogelijk maken dat we in Nederland gezond ouder kunnen worden, is wat ons drijft.

We zijn een multidisciplinair team van gedreven professionals die preventie en persoonlijke aandacht voor gezondheid als prioriteit zien.

Maria Menger

Psycholoog & Chief Executive Officer

“Het is mijn passie is om als psycholoog en gedragsdeskundige, individuen en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij een gezondere leefstijl en werkgeluk. Vitaliteit, een positieve mindset en preventie zijn belangrijke schakels in mijn werkwijze en aanpak.

Lees ook: Interview met Maria

Tamara Bongers

arts & Chief Medical Officer

“Mijn passie voor gezondheid begon al toen ik als klein meisje dokter wilde worden. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat je veel ziekten ook kunt voorkomen. Vaak door simpele, kleine stapjes te nemen en je gewoonten net iets gezonder aan te pakken. Dat begint met goede informatie, zodat je bewustere keuzes kunt maken en waar nodig met een steuntje in de rug om het ‘beter’ te doen.”

Lees ook: Interview met Tamara

Beat Nideröst

Chief Technology Officer

“Mijn passie voor ‘health innovation’ komt helemaal tot zijn recht in mijn rol als CTO bij 111. Hierbij richt ik mij op het neerzetten van een veilig, robuust en schaalbaar IT- platform dat de dienstverlening van 111 maximaal ondersteunt.”

Walter Schramowski

Chief Commercial Officer

“Ik wil bedrijven helpen om een waardevolle bijdrage te leveren aan het werkgeluk van hun medewerkers. En dat op een slimme, wetenschappelijk gefundeerde, innovatieve manier. Bij 111 kan ik impact maken op het welzijn van jouw medewerkers en de resultaten van je organisatie. En dat is waar het écht om gaat.”

Sacha Bleeker

arts & leefstijlcoach

“Ik sta voor genieten van het leven. Ik wil anderen zoveel mogelijk daarin meenemen. In mijn werk komt dit tot uiting in mijn missie: mensen in staat stellen de regie over hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven terug te nemen en te behouden.”

Gaby van der Voort

Gedragscoach en ervaringsdeskundige

“Met enorm veel plezier coach ik mensen naar een gezonder en vitaler leven door gedragsverandering in kleine stapjes. Ik weet uit eigen ervaring dat dit écht kan.”

Ook onlinemarketing specialisten en digitale experts maken deel uit van het 111 team