Over ons

Preventieplatform 111 staat voor betrouwbare, up-to-date informatie én de 111Programma’s om gezonder te worden, gezond te zijn en gezond te blijven. Het goede nieuws: met kleine stapjes kunnen mensen veel verbeteren in je gezondheid. En 111 geeft daarbij de juiste ondersteuning.

De harde cijfers: 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, meer dan 1 miljoen lijden aan depressies en 1,3 miljoen mensen in ons land hebben burn-outklachten. Ons zorgsysteem is overbelast: We hebben maar liefst 67.000 vacatures in de zorg en het zullen er de komende jaren alleen maar meer worden. Eigenlijk weten we allemaal wel wat het antwoord is op dit probleem: preventie. Want voorkomen is beter dan genezen.
Geen 112, maar 111!

Gezonde medewerkers,
gezond bedrijf

Het 111Programma beschermt je medewerkers met een complete benadering van gezondheid, gericht op fysieke, mentale en sociale aspecten. Bovendien zet 111 sterk in op persoonlijke aandacht en biedt het handvatten om duurzame leefstijlveranderingen te realiseren. Ons programma biedt geavanceerde hulpmiddelen zoals HRV-meters, smartwatches, weegschalen en bloeddrukmeters, die naadloos samenwerken met onze 111App. Onze artsen analyseren de verzamelde gegevens en identificeren samen met de het team verbeterpunten. 111 biedt vervolgens ondersteuning bij het realiseren van deze verbeteringen, wat leidt tot een gezondere en gelukkigere werkomgeving en verlaagd ziekteverzuim. Investeer vandaag nog in het welzijn van je medewerkers met het 111Programma en bouw aan een gezondere, productievere organisatie!

Complete gezondheids- benadering

Het 111Programma richt zich op fysieke, mentale en sociale aspecten van gezondheid om het welzijn van medewerkers te bevorderen. Ons programma is gebaseerd op medisch gevalideerde methoden en technieken, wat zorgt voor betrouwbare resultaten.

Geavanceerde hulpmiddelen en analyse

HRV-meters, smartwatches, weegschalen en bloeddrukmeters, gekoppeld aan de 111App, verzamelen gegevens die onze artsen gebruiken om verbeterpunten te identificeren. Daarnaast houdt de data verpleegkundige toezicht op de verzamelde gegevens en zorgt voor een nauwkeurige analyse en opvolging.

Ondersteuning en resultaten

Het 111Programma biedt ondersteuning bij het realiseren van verbeteringen, wat leidt tot een gezondere werkomgeving en lager ziekteverzuim. We richten ons hierbij op het in kleine stappen aanleren van nieuwe gewoonten en gedrag, waardoor je voor een blijvende gedragsverandering zorgt.

Het begin

“Waarom is er wel 112, maar geen 111?”

Dat is de vraag waar het voor Gerard van Vliet allemaal mee begon. De oprichter van 111 houdt zich al tientallen jaren bezig met techniek en gezondheid. Bij 111 combineert hij de twee tot een uniek Preventieplatform. Want daar draait het allemaal om: voorkomen is beter dan genezen.

Waarom preventie zo belangrijk is? Gerard: “‘Beter voorkomen dan genezen’, zegt het al. Boven het feit dat de kosten van de zorg de pan uit rijzen en we steeds meer handen tekortkomen, voorkomt tijdige signalering van mogelijke gezondheidsproblemen veel persoonlijke ellende. Ons lichaam weet al dat er iets mis is, als wij het zelf nog niet doorhebben. Meten is weten!”

ons team

De ideale samenstelling voor succes

Onze ambitie is om toonaangevend en leidend te zijn op het gebied van ouder worden en gezond blijven. Door onze preventieve aanpak waarbij de nadruk ligt op een combinatie van fysiek, mentaal en sociaal en de inzet van state-of-the-art technologie, kunnen we van preventie de standaard maken. We stellen mensen in staat om inzicht te krijgen in hun eigen gezondheid én om deze zelf actief te managen. Voorkomen dat mensen ziek worden en het mogelijk maken dat we in Nederland gezond ouder kunnen worden, is wat ons drijft.

We zijn een multidisciplinair team van gedreven professionals die preventie en persoonlijke aandacht voor gezondheid als prioriteit zien.

Gerard van Vliet

Oprichter & CEO van 111

Gerard is initiatiefnemer van 111. In 1987 stond hij met zijn ‘in company fitness’-bedrijf High Five Health Promotion aan de wieg van gezondheidsbevordering in Nederland. In 2001 verkocht hij dit succesvolle bedrijf, maar zijn passie voor vitaliteit bleef. Hij is een gedreven en ervaren ondernemer en bestuurder. Eerder was hij medeoprichter van C3 Hospital Consultancy bv. (Adviseurs en interimmanagers in de gezondheidszorg) en Food2Smile bv.

Maria Menger

Psycholoog

“Het is mijn passie om als psycholoog en gedragsdeskundige, individuen en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij een gezondere leefstijl en werkgeluk. Vitaliteit, een positieve mindset en preventie zijn belangrijke schakels in mijn werkwijze en aanpak.“

Tamara Bongers

arts & Chief Medical Officer

“Mijn passie voor gezondheid begon al toen ik als klein meisje dokter wilde worden. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat je veel ziekten ook kunt voorkomen. Vaak door simpele, kleine stapjes te nemen en je gewoonten net iets gezonder aan te pakken. Dat begint met goede informatie, zodat je bewustere keuzes kunt maken en waar nodig met een steuntje in de rug om het ‘beter’ te doen.”

Gaby van der Voort

Gedragscoach en Operationeel manager

“Met enorm veel plezier coach ik mensen naar een gezonder en vitaler leven door gedragsverandering in kleine stapjes. Ik weet uit eigen ervaring dat dit écht kan.”

Michael van Vliet

Growth Hacker

“Ik word gedreven door een honger naar kennis en door nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’ achter dingen. Als Growth Hacker bij 111 zet ik deze eigenschap in bij het ondersteunen van het team en het bedenken van creatieve oplossingen om onze groei te stimuleren.”

Henk de Boer

Helpdesk medewerker

“Sommige gebeurtenissen blijken sleutelmomenten. Daarna wil je voelen dat het leven ertoe doet. Na mijn moment, besloot ik me in te zetten voor 111. Dat biedt mensen de kans om stil te staan bij wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Ik ondersteun ze om gezonde keuzes te maken.”