Waarom je van bewegen mooier wordt

We weten natuurlijk allemaal dat regelmatig sporten goed voor de gezondheid is. We voelen ons fitter en hebben een betere conditie. Maar sport en beweging bevordert ook de schoonheid.

De voordelen van sport en beweging zijn absoluut te zien aan onze ‘buitenkant’, je zit strakker in je vel, én aan onze uitstraling. Deze vijf voordelen van regelmatig sporten helpen je daarbij.

Zweten is goed

Zweet heeft over het algemeen een slechte reputatie, nog los van de geur. Er wordt nog wel eens gedacht dat het de poriën verstopt. Dat klopt niet. Zweten is juist dé manier waarop je lichaam op natuurlijke wijze kan detoxen. Je raakt er afvalstoffen door kwijt. Een goede zweetsessie is een soort ‘stoomreiniging’ voor de poriën, van binnen uit. Het is wel belangrijk om met een schoon en make up vrij gezicht te gaan sporten. Anders verstoppen je poriën juist wèl.

No more stress

Het stresshormoon cortisol is niet alleen een aanslag op de getrainde sixpack maar het versnelt ook nog eens het verouderingsproces! Iets wat we liever niet willen. Uit onderzoeken blijkt dat collageen en elastine die in de huid zitten en er normaal voor zorgen dat je huid strak blijft, beschadigd raken door het stresshormoon cortisol en dat het de productie van nieuwe huid vertraagt. Regelmatig sporten leidt tot endorfines en deze endorfines gaan effectief de schadelijke effecten van cortisol tegen.

Een natuurlijke glow

Onze huidcellen krijgen hun voeding uit kleine haarvaten die diep in de binnenste lagen van onze huid zitten. Als we sporten en onze hartslag verhoogt, zorgt de bloedcirculatie ervoor dat alle zuurstof, mineralen en vitaminen door de haarvaten gestuwd worden. Je krijgt er een jongere en natuurlijke glow van.

Gezond en sterk haar

Niet alleen zorgt een goede bloedcirculatie voor een natuurlijke glow, ook je haar knapt ervan op. De bloedcirculatie maakt dat de huid bij de haarwortels een betere doorbloeding krijgen. De haarwortels worden hier sterker door en je haar groeit sneller.

Daag de zwaartekracht uit

Helaas is het een natuurlijk proces; hoe ouder we worden hoe meer er gaat ‘hangen’. Wel kunnen we een handje helpen en de effecten wat te vertragen. Door af en toe letterlijk even op je kop te staan (als je dat kunt hè? Pas wel op!) kan dat de elasticiteit in je huid goed doen. Daarom zijn vaak meerdere yoga oefeningen perfect om de bloedcirculatie goed te doen doorlopen.

Sport en beweging heeft dus niet alleen effect op je spieren, conditie en stressbeleving, maar ook op je huid en je haar. Wat wil je nog meer?!

Dus zet maar op je to-do list: lekker zweten, op je kop staan en minder stressen!

Gerelateerd

Wat is jouw beweeg-identiteit?

Wat is jouw beweeg-identiteit?

Een veelgehoorde misvatting over bewegen, is dat je naar een sportschool moet. Maar ja, niet iedereen vindt dat leuk. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze een hekel hebben aan sporten. Maar wat verstaan ze hieronder? Bewegen omvat zoveel meer dan dat!

Lees meer