Leeftijd is maar een getal
Door Redactie 111

Ons beeld van ‘oud-zijn’ is veranderd. In positieve zin. Mede dankzij de vele inspirerende voorbeelden, ver weg of dichtbij. Oudere mensen die middenin het leven staan, soms zelfs nog bergen verzetten. Wat is hun geheim?

Leeftijd is maar een getal

Ja, dat hoor je jezelf vast ook wel eens zeggen. Je leeftijd is maar een getal in je paspoort. Je bent zo jong als je je voelt, zowel geestelijk als lichamelijk.

50 is een heerlijke leeftijd, vooral als je eigenlijk 60 bent. En 50 is het nieuwe 40. Dus eigenlijk ben je 40. Een vrolijke rekensom. Of anders helpt deze misschien: Wees blij met je leeftijd want je bent op dit moment jonger dan je ooit zult zijn.

Inspirerende voorbeelden

Hoe dan ook; leeftijd is in deze tijd niet meer wat het vroeger was. We zien veel vitale voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan Jane Fonda, Kathy Switzer. Of De 100-jarige Britse ‘Captain Tom‘ die (kort voor zijn dood) rondjes in zijn tuin liep om geld in te zamelen (28 miljoen!) t.b.v. zorgmedewerkers.

Middenin het leven

De ‘senioren’ (en wanneer ben je dat eigenlijk?) van nu lijken in de verste verte niet meer op de ‘oudjes’ van vroeger. Velen staan nog middenin het leven en bruisen van de energie. Het betekent dat we ons beeld van oud-zijn aardig hebben bijgesteld. En dat is mooi.

Een doel en veel passie

Er zijn zelfs zestigers die een bedrijf beginnen. Hun aantal groeit bovendien!

We laten jullie graag een voorbeeld zien van zo’n ondernemer: Paul Tasner. Hij begon zijn bedrijf op zijn 66ste en vertelt er met passie over.

Dat is misschien wel waar het vooral om draait: een doel hebben waar je helemaal voor wilt gaan.

“It’s never too late to reinvent yourself. Take it from Paul Tasner — after working continuously for other people for 40 years, he founded his own start-up at age 66, pairing his idea for a business with his experience and passion. And he’s not alone. As he shares in this short, funny and inspirational talk, seniors are increasingly indulging their entrepreneurial instincts — and seeing great success.”

Welke voorbeelden zou jij hieraan toevoegen? Ben je het zelf misschien?

Gerelateerd

Overgewicht of gezond gewicht?

Overgewicht of gezond gewicht?

Een streefgewicht bereiken valt vaak niet mee. Het daarna vasthouden is zo mogelijk nog lastiger. Voor veel mensen betekent het dat zij voortdurend op een negatieve manier bezig zijn met hun gewicht. Dat geeft ongezonde stress. Maar een streefgewicht is iets heel anders is dan een gezond gewicht. Dat is namelijk van veel factoren afhankelijk.

Lees meer
De waarheid over de invloed van anderen op jouw gewicht

De waarheid over de invloed van anderen op jouw gewicht

Niemand kan alles alleen, zeker niet als het gaat om het bereiken van een gezond gewicht. Jij kiest een andere weg, maar je uitzicht verandert niet. Anderen gaan door met hun eetgewoontes en de eettentjes om de hoek serveren nog steeds frites met mayonaise. Toch is het cruciaal om je omgeving te betrekken. Hoe doe je dat?

Lees meer