Leeftijd is maar een getal
Door Redactie 111

Ons beeld van ‘oud-zijn’ is veranderd. In positieve zin. Mede dankzij de vele inspirerende voorbeelden, ver weg of dichtbij. Oudere mensen die middenin het leven staan, soms zelfs nog bergen verzetten. Wat is hun geheim?

Leeftijd is maar een getal

Ja, dat hoor je jezelf vast ook wel eens zeggen. Je leeftijd is maar een getal in je paspoort. Je bent zo jong als je je voelt, zowel geestelijk als lichamelijk.

50 is een heerlijke leeftijd, vooral als je eigenlijk 60 bent. En 50 is het nieuwe 40. Dus eigenlijk ben je 40. Een vrolijk rekensom. Of anders helpt deze misschien: Wees blij met je leeftijd want je bent jonger dan je ooit zult zijn.

Inspirerende voorbeelden

Hoe dan ook; leeftijd is in deze tijd niet meer wat het vroeger was. We zien veel vitale voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan Joe Biden, Jane Fonda, Kathy Switzer. Of De 100-jarige Britse ‘Captain Tom‘ die (kort voor zijn dood) rondjes in zijn tuin liep om geld in te zamelen (28 miljoen!) t.b.v. zorgmedewerkers.

Middenin het leven

De ‘senioren’ (en wanneer ben je dat eigenlijk?) van nu lijken in de verste verte niet meer op de ‘oudjes’ van vroeger. Velen staan nog middenin het leven en bruisen van de energie. Het betekent dat we ons beeld van oud-zijn aardig hebben bijgesteld. En dat is mooi.

Een doel en veel passie

Er zijn zelfs zestigers die een bedrijf beginnen. Hun aantal groeit bovendien!

We laten jullie graag een voorbeeld zien van zo’n ondernemer: Paul Tasner. Hij begon zijn bedrijf op zijn 66ste en vertelt er met passie over.

Dat is misschien wel waar het vooral om draait: een doel hebben waar je helemaal voor wilt gaan.

“It’s never too late to reinvent yourself. Take it from Paul Tasner — after working continuously for other people for 40 years, he founded his own start-up at age 66, pairing his idea for a business with his experience and passion. And he’s not alone. As he shares in this short, funny and inspirational talk, seniors are increasingly indulging their entrepreneurial instincts — and seeing great success.”

Welke voorbeelden zou jij hieraan toevoegen? Ben je het zelf misschien?

Gerelateerd

Conversatie met jezelf

Conversatie met jezelf

Doe jij het wel eens? Jezelf kritisch bevragen? Terugkijken op bepaalde gebeurtenissen of situaties? Waarom heb je iets gedaan, of juist gelaten? Vaak leven we in de waan van de...

Lees meer
High Tech & High Touch

High Tech & High Touch

Digitale technologie, High Tech, is de ruggengraat van 111. Dankzij de 1’tjes en 0’etjes is ‘meten=weten’ mogelijk. Maar dat is niet genoeg. De menselijke aandacht, High Touch, is even belangrijk gebleken.

Lees meer
Ik én wij

Ik én wij

Decennialang ging het over ‘ik’. Met reden. Maar we sloegen door. Nu bewegen we weer richting ‘wij’. Wij zijn van de stroming: IK én WIJ. Ook met reden: het zorgt ervoor dat je gezondheidsreis zijn doel bereikt.

Lees meer