Waarom in hemelsnaam 111 starten?

Diezelfde ‘Waarom’-vraag werd mij in 1987 meermalen gesteld toen ik betrokken raakte bij de start van High Five Health Promotion (niemand begreep toen wat ‘bedrijfsfitness’ betekende). Een tijd waarin een werknemer gerust 6 weken thuis kon zitten in afwachting van een kniebehandeling. Als werkgever kreeg je toch alles ‘van rijkswege’ vergoed! Ook een tijd waarin iemand die 65 werd naar het bejaardenhuis of verzorgingshuis ging, ook geheel verzorgd.

High Five groeide uit tot een uiterst succesvol concept en bedrijf. Waar ik het bedrijf (inmiddels ook actief in België, Duitsland en Engeland) in 2001 verkocht, werd het recent zeer lucratief verkocht aan een Britse verzekeraar. Inmiddels investeren heel veel bedrijven in hun werknemers om ze zo gezond mogelijk te houden.

Vitaliteit

Na de verkoop van High Five ben ik mij gaan verdiepen in het fenomeen ‘vitaliteit’. In die jaren na 2001 een begrip dat eigenlijk niet aansloeg. Werd ‘Het Vitaliteit Boek’ nog 25.000 keer verkocht, dat gold beslist niet voor de activiteiten die ik, met Vitality Matters, voorstelde bij bedrijven.

Ook dat is inmiddels veranderd. Niemand kan en wil er meer om heen. Zo vitaal mogelijk worden en blijven is geen vraagteken meer, maar een uitroepteken.

Het barst inmiddels van de Apps die je allemaal beter willen laten bewegen en eten. Coaches en life style programma’s staan te popelen om je ‘gezonder’ te maken. De 65’er van nu kijkt ernaar uit om gezond 100 te worden, zonder ooit in een zorgcentrum gewoond te hebben. Het zorgsysteem kraakt in z’n voegen en alle ogen gaan hoopvol naar preventie.

Toch is daarmee Hét Antwoord op stijgende zorgkosten, en een stijgend bewustzijn dat je zelf actief kunt bijdragen aan gezond oud worden, niet gegeven.

Visie

High Five, Het Vitaliteit Boek, Vitality Matters, het gevolg van Visie op wat gaat komen en dat aanvoelen. Waar anderen in de zijlijn blijven ga ik ermee aan de slag. En gelukkig is de periode tussen idee en realiteit steeds korter aan het worden.

Alhoewel, korter…. want eind ‘90-er jaren kreeg ik, door mijn betrokkenheid bij de internet ontwikkelingen, nog een ingeving. Een ingeving die nu, in 111, realiteit kan worden, gaat worden.

Ik zag een situatie voor mij waarbij de on line technologie het mogelijk maakt je op alle belangrijke facetten van je gezondheid te volgen in combinatie met een gedegen vitaliteitcheck door een medisch specialist. Dankzij snelle verbindingen, aan te sluiten wearables en medische apparatuur, slimme Artificial Intelligence (AI) en goedkope opslag methoden kan dat nu daadwerkelijk plaatsvinden. Zodat je constant inzicht hebt in je gezondheid én in de gaten wordt gehouden.

Niet nieuw

Voor mij is 111 dus niet nieuw, integendeel. Het is wel ‘a dream come true’, waarin we nu al ruim 7 jaar met elkaar investeren.

Een punt waarop alles samenkomt. Een uniek digitaal platform waarop allerhande apparatuur kan worden aangesloten, een buitengewoon kundig team om mij heen, een groeiend besef bij grote groepen mensen dat ze niet afhankelijk willen zijn van een falend zorgsysteem, technologie die zich razendsnel ontwikkelt.

Wat ervoor zorgt dat we nu High Tech en High Touch effectief bij elkaar kunnen brengen om mensen vitaal te houden, ze zoveel mogelijk hun eigen gezondheid kunnen laten managen.

Health Revolution

Met 111 geven we de gezondheidsrevolutie een impuls. Waarbij niet langer ‘genezen’, maar ‘voorkomen’ voorop staat.

Waarbij de risico’s om gezond oud(er) te worden voor je in kaart worden gebracht en vertaald in een persoonlijk profiel. Je vorderingen en vitaliteit zijn op je eigen 111App zichtbaar. We waarschuwen je tijdig als er iets mis dreigt te gaan en begeleiden je periodiek door een gesprek met een medisch specialist die desgewenst nieuwe afspraken met je maakt.

Tussentijds kun je vragen stellen, steun vragen en bijeenkomsten bijwonen over allerhande onderwerpen. En kun je deelnemen aan speciale programma’s voor bijvoorbeeld slapen, verslaving, diëten, stress of overgangsklachten.

Vitaal blijven was nog nooit zo makkelijk!

Pensioen? Nooit doen!

Ook voor mij komt nu alles samen. De intensieve ervaringen met High Five, als docent ziekenhuismanagement en informatiemanagement in de zorg, als mede oprichter van C3 (adviseurs en interim bestuurders in de zorg), auteur van ‘Marketing in de Gezondheidszorg’ (1989!), ‘Het Vitaliteit Boek’ en ‘De Vitale Organisatie’, moderator van menig event in de zorg, mede trekker van Vitality Matters en de opleiding Vitality Coach, de vele leidinggevende rollen bij bedrijven en mijn eigen gezonde ondernemerschap, getuige ook de initiatiefrol bij Food2Smile.

En waar menigeen besluit om met pensioen te gaan richt alle energie zich voor mij nu op de realisatie van 111. De ‘60-er van 1987 is de 40-er van 2020, toch?

In die zin staat 111 voor mij als de leeftijd die ik gezond en wel wil bereiken. Doe je mee?

Ontdek hoe je net als bij de start van High Five Health Promotion, een voorloper kunt zijn in het bevorderen van vitaliteit en gezondheid binnen jouw organisatie met de 111Scan. Dit unieke programma biedt een diepgaand inzicht in zowel fysieke als mentale welzijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën en persoonlijke begeleiding door medische specialisten. Het is tijd om een stap verder te gaan dan alleen het idee van vitaliteit en werkelijk actie te ondernemen om een gezondheidsrevolutie binnen je bedrijf te starten. Laat de 111Scan je gids zijn op weg naar een veerkrachtiger, productiever team dat klaar is voor de toekomst.

Begin vandaag met de 111Scan

Gerelateerd