Geef medewerkers in 5 dagen nauwkeurig inzicht in hun gezondheid met de 111Scan

De 111Scan is niet zomaar een gezondheidsscan. Binnen slechts vijf dagen biedt het een diepgaand inzicht in zowel je fysieke als mentale welzijn. Met wetenschappelijk onderbouwde methoden en concrete handvatten, helpt de 111Scan je om je energieniveau optimaal in balans te brengen en te houden.

Waarom kiezen voor de 111Scan?

In de hedendaagse snelle wereld is het van essentieel belang om zowel fysiek als mentaal in topconditie te zijn. De 111Scan biedt een unieke, holistische benadering om medewerkers binnen slechts 5 dagen een diepgaand inzicht te geven in hun algehele welzijn. Door een combinatie van geavanceerde HRV-metingen, voedingsanalyses en gevalideerde vragenlijsten, biedt de 111Scan niet alleen een snapshot van de huidige gezondheidstoestand, maar ook concrete handvatten voor verbetering. Of het nu gaat om het voorkomen van uitval door stress, het verkrijgen van een betrouwbaar beeld van fysieke en mentale fitheid, of het bieden van direct toepasbare actiestappen – de 111Scan is de sleutel tot een gezonder, veerkrachtiger leven voor jouw medewerkers.

Voorkom uitval

Veel uitval ontstaat door stress gerelateerde klachten. Hoewel het normaal is om gedurende de dag periodes van stress te ervaren, kan langdurige belasting zonder voldoende herstel problematisch worden. De 111Scan biedt medewerkers inzicht in dit patroon en voorziet hen van concrete handvatten voor verbetering.

Meten is weten

Wij maken gebruik van een sensor om hartslagvariabiliteit (HRV)* te meten, wat inzicht geeft in de fysieke gesteldheid. Door gevalideerde vragenlijsten meten we tevens de mentale gezondheid van medewerkers. Zo ontstaat een onafhankelijk en betrouwbaar beeld van de algehele fitheid en veerkracht van de medewerker.

Direct toepasbaar

Het voordeel van de 111Scan is dat medewerkers al binnen 5 dagen een uitgebreid inzicht krijgen in hun mentale en fysieke toestand. Artsen analyseren de metingen en vragenlijsten, waarna concrete actiestappen worden voorgesteld waar medewerkers direct mee aan de slag kunnen. Voor wie extra begeleiding nodig heeft, bieden we mogelijkheden voor coaching of het opvolgende 6-maanden programma.

Gezondheidswinst voor medewerkers én bedrijf

Investeren in de gezondheid van uw medewerkers levert niet alleen voordelen op voor het individu, maar ook voor uw bedrijf als geheel. Een gezonde medewerker is productiever, heeft een positievere instelling en is minder vaak afwezig. Hieronder belichten we enkele kernvoordelen van de 111Scan voor zowel uw medewerkers als uw organisatie.

Wat is HRV en waarom is het belangrijk?

HRV, of “hartslagvariabiliteit”, verwijst naar de variatie in tijd tussen opeenvolgende hartslagen. In plaats van de eenvoudige snelheid van de hartslag, meet HRV de regelmaat en variabiliteit van deze intervallen. Deze variabiliteit is een cruciale indicator van de gezondheid en veerkracht van het autonome zenuwstelsel. Dit autonome zenuwstelsel bestaat uit twee hoofdcomponenten: het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelsel domineert wanneer we alert en actief zijn, terwijl het parasympathische zenuwstelsel de leiding neemt tijdens ontspanningsmomenten. Dit laatste is niet alleen essentieel voor ontspanning, maar speelt ook een cruciale rol in het herstelproces van het lichaam.

Langdurige blootstelling aan stress kan resulteren in een verminderde HRV, wat duidt op een afname in de variabiliteit tussen opeenvolgende hartslagen. Dit kan vergeleken worden met het uitputten van een batterij. Door de analyse van data, verzameld over een periode van vijf dagen, verkrijgt men inzicht in de huidige staat van hun autonome zenuwstelsel en de mogelijkheden tot optimalisatie. Actief werken aan het verbeteren van deze metingen kan niet alleen bijdragen aan het welzijn van het individu, maar ook resulteren in een productievere en meer tevreden werknemer.

Ervaringen uit eerste hand:
onze medewerkers over de 111Scan

Bij 111 geloven we sterk in de kracht en waarde van onze producten. Maar in plaats van alleen maar te praten over de voordelen, hebben we onze eigen medewerkers gevraagd de 111Scan te ervaren. Hieronder lees je hun openhartige recensies en persoonlijke openbaringen na het gebruik. Ontdek hoe de 111Scan hun kijk op gezondheid en welzijn heeft getransformeerd.

Prijs per deelnemer

495,-
  • Wat is inbegrepen?
  • HRV-sensor: Deze wordt voor twee keer, een meetperiode van 5 dagen voor maximaal drie maanden, in bruikleen gegeven. Je start met de 0-meting en na circa 2 maanden de volgende (1)meting zodat je zicht krijgt op je voortgang.
    Let op: de sensor blijft eigendom van 111 en dient na de meetperiode geretourneerd te worden.
  • Data-analyse: De HRV-data wordt zorgvuldig geanalyseerd door onze gespecialiseerde arts.
  • Gepersonaliseerd Plan van Aandacht: Ontvang een gedetailleerd overzicht van je gezondheidstoestand tijdens je 0-meting.
  • Deskundig advies: Onze artsen voorzien je van gerichte aanbevelingen op basis van de resultaten.

Bestel nu!

Klaar om de 111Scan te ervaren? Voor persoonlijke gezondheidsinzicht, selecteer ‘Particulier’. Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jouw team of organisatie, kies dan ‘Zakelijk’. Begin vandaag nog met jouw reis naar betere gezondheid!

Vragen?

Heeft u meerdere deelnemers, specifieke wensen of vragen over de 111Scan? We staan klaar om u te helpen. Neem vrijblijvend contact op met onze expert, Gaby van der Voort, voor een op maat gemaakte offerte of meer informatie.

Veel gestelde vragen

De 111Scan is een uitgebreide gezondheidsevaluatie gericht op zowel fysieke als mentale gezondheid voor werknemers. Het maakt gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden, zoals hartslagvariabiliteit (HRV)-metingen en gevalideerde vragenlijsten, om een diepgaand inzicht te bieden in de gezondheid en energiebalans van een individu. Na vijf dagen meten worden de resultaten geanalyseerd door de medisch specialist en krijg je een Plan van Aandacht, inclusief concrete actiestappen voor verbetering. Deze scan is speciaal ontwikkeld om stressgerelateerde klachten te voorkomen en de algemene fitheid en veerkracht te verbeteren.

De 111Scan helpt stressgerelateerde klachten te verminderen door inzicht te bieden in stressniveaus en patronen. Dit kan leiden tot betere stressbeheersing en preventie van burn-outs.

De scan meet diverse aspecten zoals hartslagvariabiliteit (HRV), mentale gezondheid, voeding, slaap, en fysieke activiteit, om daarmee een vrijwel compleet beeld van je gezondheid te bieden. Er kan overigens aanvullend een bloed- en urinetest worden afgesproken, zodat het beeld nog completer wordt.

De resultaten van de 111Scan worden doorgaans binnen een maand verstrekt, inclusief gedetailleerde analyses en aanbevelingen in je persoonlijke Plan van Aandacht.

Zijn er speciale vereisten voor medewerkers om deel te nemen aan de 111Scan? Er zijn geen specifieke voorbereidingen of vereisten voor medewerkers om deel te nemen aan de scan, wat het een toegankelijke optie maakt voor diverse groepen binnen een organisatie.

De 111Scan waarborgt de privacy en beveiliging van gegevens strikt, in lijn met de relevante wet- en regelgeving.

De 111Scan biedt aanpasbare opties om te voldoen aan specifieke wensen of behoeften van verschillende organisaties. Neem contact op via dit formulier voor meer informatie.
Voor informatie over de kostenstructuur van de 111Scan voor individuele deelnemers of teams, kun je direct contact opnemen met 111. De basisprijs is € 495,-, maar gunstiger naarmate er meer deelnemers zijn.

De kosten worden door bedrijven gedekt door de werkkostenregeling, dus fiscaal gunstig.

Na het voltooien van de 111Scan worden concrete actiestappen en aanbevelingen aangeboden voor verdere verbetering van gezondheid en welzijn.

De 111Scan draagt bij aan verbeterde productiviteit en welzijn door aan te duiden hoe je het teveel aan stress kunt verminderen en de algemene fitheid en veerkracht van medewerkers kunt verbeteren.

Op individueel niveau is strikte privacy gegarandeerd en alleen met toestemming van de deelnemer zijn resultaten te delen. Bij voldoende deelnemers kan op geaggregeerd niveau (zonder dat het resultaat is terug te leiden naar een deelnemer) een algemene rapportage en advies worden gegeven. Dat is prima te gebruiken voor mogelijke aanpassingen van het HR beleid.

Zeker kan dat. We maken afspraken met je welke steun je nodig hebt. Dat kan in de vorm van coaching, maar ook een simpel WhatsApp berichtje kan al helpen. We kijken tussentijds wat het beste helpt en passen het zo nodig aan.

Veiligheid & Privacy:

111 is zich ervan bewust dat er (medische) persoonsgegevens gedeeld worden en het is vanzelfsprekend dat we daar uiterst zorgvuldig mee omgaan. Het is onze verantwoordelijkheid om de privacy te beschermen. In onze Privacyverklaring laten wij weten welke persoonsgegevens wij verzamelen, waarom wij deze gegevens verzamelen, welke rechten er zijn en hoe wij hiermee de gebruikservaring verbeteren. Dit privacy beleid is in overeenstemming met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving zoals neergelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het privacy beleid is van toepassing op de diensten van alle 111.nl gezondheidsdiensten en haar activiteiten in Nederland. Nieuw te ontwikkelen diensten en/of producten zullen steeds worden getoetst aan dit privacy-beleid. Om de privacy te waarborgen, vragen we elke deelnemer om de algemene voorwaarden en de deelnemersovereenkomst te ondertekenen.