Het succes van 111 zit in het delen
Door Gerard van Vliet

Mensen haken niet voor niets aan bij 111. Ze willen weten hoe gezond ze nu eigenlijk zijn en nog gezonder worden. Dat eerste doen we als 111 sowieso en dat laatste doen we samen. Wij, jij, je omgeving. De drie 1’en, en daarmee prioriteiten, die doorslaggevend zijn bij het succes dat je wilt bereiken en delen. Samen dus.

Er staat nogal wat op het spel

We gebruiken niet voor niks de kreet ‘Zorg voor jezelf’, naast ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Beide geven aan dat er veel op het spel staat. We hebben de neiging om onszelf steeds op de laatste plaats te zetten. Met als gevolg dat we pas in actie komen als het te laat is en de huisarts of het ziekenhuis eraan te pas moeten komen.

Zorg voor de ander = zorg voor jezelf

Het is dus goed als we elkaar eraan herinneren dat we zelf belangrijk zijn als het om onze eigen gezondheid gaat. Simpel gezegd kun je pas goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt!
Elke deelnemer aan het 111 programma weet dat en is er zich steeds van bewust. En niet alleen omdat wij elke deelnemer er voortdurend aan herinneren smile
Dat doen we in alle communicatie. Via de 111App, de 111Community en de berichtjes die je van tijd tot tijd van ons krijgt.

Niks zo goed als steun van een ander die hetzelfde doet als jijzelf

Buddy

De steun die deelnemers elkaar onderling geven is de volgende, belangrijke stap.
Niks zo goed als steun van een ander die hetzelfde doet als jijzelf. Dat kan bij de reacties die deelnemers geven op vragen of opmerkingen van andere deelnemers. Maar de ultieme vorm is toch wel ‘buddy-functie’ die we nog dit jaar inbouwen in de 111Community.
Dan kun je aan de andere deelnemers vragen wie er met jou meedoet, wie je ‘buddy’ wil zijn. Waarmee je elkaars resultaten kunt bespreken, je aan elkaar kunt optrekken of simpelweg je zorgen kunt bespreken. Dat laatste kan uiteraard ook met de dokters en coaches van 111, maar de ervaring leert dat deelnemers onderling ook een sterk middel is het vol te houden.

Succes delen met elkaar

Want ‘volhouden’ is het moeilijkste deel van de 111 reis. Een nooit eindigende reis naar de best mogelijke persoonlijke gezondheid. Met steeds nieuwe uitdagingen en dan is het mooi als je samen kunt reizen en je reiservaringen kunt delen met elkaar. Want afgezien van de tips die we als 111 met je delen zijn er zonder twijfel tips van mede-deelnemers die waardevol zijn om te gebruiken. En soms is luisteren al voldoende.
Weten dat er anderen zijn die ook worstelen met de vele opgaven van het leven maakt je eigen opgave lichter. En niet iedereen heeft een sociale omgeving die steun kan of zelfs wil geven.

Het 111 gevoel staat er garant voor dat je er niet alleen voor staat!

Gerard van Vliet

Gerard van Vliet

de initiatiefnemer, stond al in 1987 aan de wieg van gezondheidsbevordering in Nederland met ‘High Five Health Promotion’. Hij verkocht het succesvolle ‘in company fitness’-bedrijf in 2001, maar zijn passie voor vitaliteit bleef. Daarover schreef hij Het VitaliteitBoek, een bestseller. Gerard is een gedreven en ervaren ondernemer en bestuurder. Eerder was hij mede-oprichter van C3 Hospital Consultancy bv (Adviseurs en interimmanagers in de gezondheidszorg) en Food2Smile bv (gezondere snacks en snoep, zonder toegevoegde suikers en vervelende E-nummers).

Gerelateerd

Conversatie met jezelf

Conversatie met jezelf

Doe jij het wel eens? Jezelf kritisch bevragen? Terugkijken op bepaalde gebeurtenissen of situaties? Waarom heb je iets gedaan, of juist gelaten? Vaak leven we in de waan van de...

Lees meer
Aandacht

Aandacht

De pilot van 111 ligt alweer even achter ons. Met plezier kijk ik terug naar de vele gesprekken die ik met deelnemers heb gevoerd. Vaak kreeg ik terug van deelnemers dat ze het...

Lees meer