Anti-Aging
Door Redactie 111
Aging, oftewel ouder worden; we doen er met zijn allen veel aan om het tegen te gaan. Daar zijn twee redenen voor, die elkaar trouwens ook tegenspreken.

#1  Iedereen jong

De hele dag worden we, in onze Westerse cultuur, geconfronteerd met jonge gezichten, slanke lijven. En het is maakbaar geworden: even een prikje of een ooglidcorrectie en je trekt er 5 jaar vanaf. En voor wie dat te ver gaat, is die belofte te koop in een potje. Er wordt daarnaast ook wat afgehold en aan gewichten getrokken om maar dat jonge lijf te houden, of te krijgen.

#2  Iedereen 100

De collectieve moeite met oud worden is opvallend, want de gemiddelde mens wordt ouder dan ooit. Ziekten waar we een eeuw geleden massaal aan stierven, kunnen tegenwoordig vaak genezen worden. In veel samenlevingen richten mensen zich nu op zo oud mogelijk worden, getuige de vele onderzoeken naar de oorzaken van het  verouderingsproces en manieren om dat tegen te gaan. Ouderdom wordt in die zin soms zelfs een ‘ziekte’ genoemd.

De contradictie is dat we oud willen worden maar het niet willen zijn. Best een lastige ‘spagaat’.

Puur natuur

Gezond oud worden, zonder al te veel geconfronteerd te worden met de beperkingen van veroudering, is een belangrijke pijler voor 111. In plaats van Anti-aging spreken wij dan ook liever over Royal-Aging: waardig en aangenaam ouder worden.

En gelukkig wint ‘Growing old Gracefully’ ook steeds meer terrein: wees trots op jezelf en op je rimpels want je hebt ze verdiend. Puur natuur.

En het kan!

In feite is anti-aging wat je doet door fysiek, mentaal en sociaal vitaal te blijven. Daar zit het geheim om gezond oud te worden. Op elke leeftijd kan je nog beginnen met een vitale levensstijl. Je uiterlijk profiteert er bovendien ook nog eens van!

Je zult hier geregeld artikelen lezen over vitaal oud(er) worden. Binnenkort meer over wat je kunt doen om je jeugdigheid en vitaliteit een boost te geven. En dit vast te houden.

Gerelateerd

Overgewicht of gezond gewicht?

Overgewicht of gezond gewicht?

Een streefgewicht bereiken valt vaak niet mee. Het daarna vasthouden is zo mogelijk nog lastiger. Voor veel mensen betekent het dat zij voortdurend op een negatieve manier bezig zijn met hun gewicht. Dat geeft ongezonde stress. Maar een streefgewicht is iets heel anders is dan een gezond gewicht. Dat is namelijk van veel factoren afhankelijk.

Lees meer
De waarheid over de invloed van anderen op jouw gewicht

De waarheid over de invloed van anderen op jouw gewicht

Niemand kan alles alleen, zeker niet als het gaat om het bereiken van een gezond gewicht. Jij kiest een andere weg, maar je uitzicht verandert niet. Anderen gaan door met hun eetgewoontes en de eettentjes om de hoek serveren nog steeds frites met mayonaise. Toch is het cruciaal om je omgeving te betrekken. Hoe doe je dat?

Lees meer