Anti-Aging
Door Redactie 111
Aging, oftewel ouder worden; we doen er met zijn allen veel aan om het tegen te gaan. Daar zijn twee redenen voor, die elkaar trouwens ook tegenspreken.

#1  Iedereen jong

De hele dag worden we, in onze Westerse cultuur, geconfronteerd met jonge gezichten, slanke lijven. En het is maakbaar geworden: even een prikje of een ooglidcorrectie en je trekt er 5 jaar vanaf. En voor wie dat te ver gaat, is die belofte te koop in een potje. Er wordt daarnaast ook wat afgehold en aan gewichten getrokken om maar dat jonge lijf te houden, of te krijgen.

#2  Iedereen 100

De collectieve moeite met oud worden is opvallend, want de gemiddelde mens wordt ouder dan ooit. Ziekten waar we een eeuw geleden massaal aan stierven, kunnen tegenwoordig vaak genezen worden. In veel samenlevingen richten mensen zich nu op zo oud mogelijk worden, getuige de vele onderzoeken naar de oorzaken van het  verouderingsproces en manieren om dat tegen te gaan. Ouderdom wordt in die zin soms zelfs een ‘ziekte’ genoemd.

De contradictie is dat we oud willen worden maar het niet willen zijn. Best een lastige ‘spagaat’.

Puur natuur

Gezond oud worden, zonder al te veel geconfronteerd te worden met de beperkingen van veroudering, is een belangrijke pijler voor 111. In plaats van Anti-aging spreken wij dan ook liever over Royal-Aging: waardig en aangenaam ouder worden.

En gelukkig wint ‘Growing old Gracefully’ ook steeds meer terrein: wees trots op jezelf en op je rimpels want je hebt ze verdiend. Puur natuur.

En het kan!

In feite is anti-aging wat je doet door fysiek, mentaal en sociaal vitaal te blijven. Daar zit het geheim om gezond oud te worden. Op elke leeftijd kan je nog beginnen met een vitale levensstijl. Je uiterlijk profiteert er bovendien ook nog eens van!

Je zult hier geregeld artikelen lezen over vitaal oud(er) worden. Binnenkort meer over wat je kunt doen om je jeugdigheid en vitaliteit een boost te geven. En dit vast te houden.

Gerelateerd

High Tech & High Touch

High Tech & High Touch

Digitale technologie, High Tech, is de ruggengraat van 111. Dankzij de 1’tjes en 0’etjes is ‘meten=weten’ mogelijk. Maar dat is niet genoeg. De menselijke aandacht, High Touch, is even belangrijk gebleken.

Lees meer
Ik én wij

Ik én wij

Decennialang ging het over ‘ik’. Met reden. Maar we sloegen door. Nu bewegen we weer richting ‘wij’. Wij zijn van de stroming: IK én WIJ. Ook met reden: het zorgt ervoor dat je gezondheidsreis zijn doel bereikt.

Lees meer
Van je vrienden moet je het hebben

Van je vrienden moet je het hebben

Uit veel onderzoeken blijkt dat goede vriendschappen bijdragen aan onze fysieke en geestelijke gezondheid. Tenminste, als het vrienden zijn die luisteren, niet meteen oordelen, je uitdagen en steunen met constructieve kritiek. En dan gaat het om Kwaliteit en niet kwantiteit. Familie is niet zo zeer van invloed en partners blijkbaar ook niet. Vrienden zonder eigen belang en die er 100 procent voor je zijn.

Lees meer