Wordt het 112 of 111?

We willen toch allemaal gezonde medewerk(st)ers?
Stress, overgewicht, slaap tekort, diabetes, hartfalen, depressie: ze zorgen voor onevenredig veel ziekteverzuim. Een ziekteverzuim dat veelal vrij simpel is te voorkomen!

111 maakt het mogelijk dat ziekteverzuim minimaal te houden.

Vitale medewerkers

Gezonde medewerkers maken het verschil

Vergrijzing, verzuim, werkdruk; elk bedrijf heeft ermee te maken. En we weten allemaal: vitale medewerkers zijn in staat het verschil te maken. Hoe ondersteun je hen daarin, zeker nu thuiswerken de norm is. Met 111 kun je voor medewerkers het programma inkopen. Wij verzorgen de begeleiding. En hoe groter de groep hoe groter het effect want mensen kunnen elkaar, via 111, ook aanmoedigen. Zo maak je er ook nog ‘cultuur’ van. Een win-win-win situatie dus!

PRIORITEIT VAN EEN GOED BEDRIJF

Medewerkers met een veerkrachtige geest en gezond lijf.

Gezonde en inzetbare medewerkers zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De afgelopen jaren heeft elke werkgever wel te maken gehad met gezondheidsproblemen en verzuim onder medewerkers. Al dan niet door toedoen van COVID-19. Dat er veel meer thuis gewerkt wordt heeft ook impact. De ene medewerker is lekker productief (thuis) maar een gezonde duurzame leefstijl is er (nog) niet. De andere medewerker beweegt voldoende en eet gezond maar mist het onderlinge sociale contact en de aansluiting bij het bedrijf.
Een regulier PMO geeft je als werkgever te weinig informatie en aanknopingspunten. 111 is de oplossing als je als werkgever de gezondheid van je medewerkers echt prioriteit wil geven!

Alle facetten van gezondheid

Met het 111 Programma kan dat daadwerkelijk op basis van ‘meten is weten’.

Je medewerk(st)ers krijgen een gedegen medisch onderzoek, dat inzicht geeft in zowel de fysieke, mentale als sociale aspecten van hun gezondheid.
In een uitgebreid Plan van Aandacht, opgesteld door de medisch specialist, krijgt een deelnemer aan het 111 Programma inzicht in mogelijke verbeteringen van de gezondheid, zodat het weerstandsvermogen gemaximaliseerd wordt en de veerkracht snel toeneemt.
Het unieke daarbij is dat we gebruik maken van de nieuwste digitale apparatuur, zoals een medische smartwatch, een dito weegschaal en een digitale bloeddruk meter. Naast uitgekiende mini-enquetes die snel zichtbaar maken hoe het staat met de motivatie, maar ook de broodnodige (collegiale) steun.

Werken aan beter

Maak gezondheid een prioriteit

Dat geeft een deelnemer 24/7 inzicht in zijn of haar belangrijke fysieke gezondheidswaarden, zoals hartslag, zuurstof verwerking, bloeddruk, vet percentage, slaappatroon, lichamelijke inspanning en conditie van de aderen. Dat naast inzicht in de geestelijke gezondheid en de sociale omgeving, beiden essentieel om succesvol te kunnen werken aan de weg naar ‘beter’.
Met behulp daarvan is ook heel veel te zeggen over dreigende gezondheidsproblemen en mogelijk uitval.
De 111App en de 111Community zijn ervoor om een werknemer actief aan de slag te laten gaan met zijn of haar gezondheidsverbetering. In de 111App krijg je elke dag de voortgang van je inspanningen te zien. De 111Community geeft de mogelijkheid om vragen te stellen aan de artsen, tips te lezen, aan events deel te nemen of een ‘buddy’ te vinden waarmee je samen aan je doelen kunt werken. Er is zelfs de mogelijkheid een eigen 111Community te starten.
En is er specialistische hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een coach of specialist, dan is die beschikbaar.

Meer inzicht

Hoe gezond zijn mijn medewerkers?

Verminder verzuim, verhoog werkplezier en onderlinge cohesie met onze tools

Inzicht

Inzicht in je leefstijl, gezondheid en eventuele risicofactoren (waaronder COVID-19)

Onderzoek

Algemeen bloed- en urineonderzoek

v

Consult

Een uitgebreid (tele)consult (60 min) met één van de 111 artsen

Plan van Aandacht

Een op maat Plan van Aandacht met jouw belangrijkste gezondheidsdoelen

Z

Evaluatie

Tussentijdse evaluatie met één van onze zorgprofessionals

Devices

Gebruik van state of the art smartwatch, weegschaal en bloeddrukmeter aangesloten op het 111 platform

Monitoring

Monitoring en hulp bij het interpreteren van je meetresultaten door de professionals van 111

111App

De 111App, waarop je niet alleen je 111Score ziet, maar ook tips krijgt hoe het beter kan

111Community

Volledige toegang tot de 111Community voor vragen aan artsen, tips, webinars en meer

Onze aanpak

Onze stappen voor een vruchtbare samenwerking.

1.

We starten met een onderlinge kennismaking. Wat zijn de belangrijkste vraagstukken van het bedrijf op gebied van gezondheid en vitaliteit? Hoe groot is het bedrijf? Zijn er speciale wensen?

2.

Naar aanleiding van de kennismaking maken wij een maatwerk voorstel. In dit voorstel beschrijven we hoe we het 111 programma het beste kunnen gaan inzetten, wat je als werkgever van ons kunt verwachten en wat we van jou als werkgever verwachten.

3.

Naar aanleiding van je feedback en vragen scherpen wij ons voorstel aan en voegen we een financieel voorstel toe.

4.

Na akkoord, plannen we een afspraak om het projectmanagement in te richten. Samen maken we een planning en gaan we van start!

5.

De start is bij voorkeur een (online) medewerkersbijeenkomst waarbij 111 wordt gepresenteerd en medewerkers vragen kunnen stellen en zich kunnen aanmelden.

Vragen?

We helpen je graag verder.

Nog niet helemaal klaar om de eerste stap te zetten? Ons team helpt je graag om je vragen te beantwoorden.