Wordt het 112 of 111?
Door Gerard van Vliet
Waarom krijg je pas aandacht als je ziek bent en NIET als je gezond wilt blijven?

Het heet ‘gezondheidszorg’, maar gedraagt zich als ‘ziekenzorg’.

Genees jezelf

Iedereen weet het; ‘voorkomen is beter dan genezen’, en toch doen we het niet. Iedereen weet ook dat je lichaam vaak al ver van tevoren signalen afgeeft dat het mis gaat en toch doen we te weinig met die signalen. Gelukkig kan je lichaam veel aan en ‘geneest’ zich vaak zelf.

We weten inmiddels ook, dankzij Corona, dat weerstand hebben én houden absoluut cruciaal is om gezond te blijven.

We weten ook dat er een sterke mind-body relatie is.
Waar de één het laat afweten, gaat de ander door. En dat je ‘mind’ sterk wordt beïnvloed door je sociale omgeving.
De mensen om je heen geven je steun en daarmee zelfvertrouwen ‘dat het wel goed komt’. Die rust vermindert je stress en geeft je, letterlijk en figuurlijk, meer weerstand. Je geneest jezelf!

De 111 aanpak

Maar hoe kun je die weerstand maximaliseren? Als je je bewust bent van jouw persoonlijke lichamelijke, mentale en sociale ‘valkuilen’, kan dat je jezelf heel veel gezondheids-ellende besparen.

Dat is precies wat we als 111 samen met je doen: uitvoerig in kaart brengen hoe je fysieke, mentale en sociale gezondheid is en die samen met jou nog beter maken. Daarbij combineren we de beste deskundigen met de beste technologie. Aan het einde van je eerste onderzoek door de specialist bepalen we samen waar verbeteringen mogelijk zijn: je Plan van Aandacht. Om dat te kunnen realiseren sluiten we je aan op ons unieke digitale platform. Met je eigen 111App kun je dat ook zelf volgen. Bovendien kun je in de 111Community alle relevante vragen stellen, tips krijgen, bijeenkomsten boeken of ervaringen uitwisselen. Van tijd tot tijd maak je nieuwe afspraken met onze specialisten.

High Touch en High Tech

En steeds staan we voor je klaar. High Touch (de nieuwe inzichten van onze specialisten) en High Tech (de nieuwste technologie om het je makkelijk te maken) zorgen er samen voor dat je optimaal gezond blijft. En als er signalen zijn dat het fout kan gaan, zijn we er voor je. Bijvoorbeeld door je te vragen om ergens in het bijzonder op te letten, of even contact op te nemen met je huisarts die je eventueel door kan verwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Voor wie

Als je zo oud mogelijk wilt worden en zo lang mogelijk van je ‘zilveren dagen’ wilt genieten, 111 is er voor jou. Maar ook voor iedereen die al op jongere leeftijd bewust met zijn of haar gezondheid wil omgaan. Of de DGA die graag alle risico’s in eigen hand houdt. Of het bedrijf dat de gezondheid van zijn medewerk(st)ers op nummer 1 heeft staan.

Om je weerstand te boosten, je slaap te verbeteren, je stress voor te zijn of die extra kilo’s geen kans te geven. Samen zorgen we voor ‘beter’.

Gerard van Vliet

Gerard van Vliet

de initiatiefnemer, stond al in 1987 aan de wieg van gezondheidsbevordering in Nederland met ‘High Five Health Promotion’. Hij verkocht het succesvolle ‘in company fitness’-bedrijf in 2001, maar zijn passie voor vitaliteit bleef. Daarover schreef hij Het VitaliteitBoek, een bestseller. Gerard is een gedreven en ervaren ondernemer en bestuurder. Eerder was hij mede-oprichter van C3 Hospital Consultancy bv (Adviseurs en interimmanagers in de gezondheidszorg) en Food2Smile bv (gezondere snacks en snoep, zonder toegevoegde suikers en vervelende E-nummers).

Gerelateerd

Conversatie met jezelf

Conversatie met jezelf

Doe jij het wel eens? Jezelf kritisch bevragen? Terugkijken op bepaalde gebeurtenissen of situaties? Waarom heb je iets gedaan, of juist gelaten? Vaak leven we in de waan van de...

Lees meer
Aandacht

Aandacht

De pilot van 111 ligt alweer even achter ons. Met plezier kijk ik terug naar de vele gesprekken die ik met deelnemers heb gevoerd. Vaak kreeg ik terug van deelnemers dat ze het...

Lees meer