Wilko Vriesman – Bewegingswetenschapper, Aikido shihan-meester
Door Redactie 111

Bewegen gaat niet alleen over sport & fitness. Het wordt steeds duidelijker dat als je gezond wilt zijn, en gezond oud(er) wilt worden, je bewegingsactiviteiten gericht moeten zijn op de eenheid van je lichaam en je mind(set). Het resultaat is een gezond lijf. En de juiste beweging draagt ook nog eens bij aan hoe gelukkig je je voelt.

Wilko Vriesman is bewegingswetenschapper en zet in zijn praktische begeleiding ook disciplines in als Yoga, Tai Chi en Aikido. Deze zijn gericht op het krachtiger & soepeler maken van lijf, leden én geest. Oftewel: de kunst van het bewegen van binnenuit.

Beweging en mindset

Want als we onze gezondheid en leefstijl structureel willen verbeteren, dan zullen we naar het totale beeld moeten kijken, vindt Wilko. “Die eenheid, daar gaat het om. Alleen zo kunnen we onszelf gezond houden. Ook als het even tegenzit. Dus als je merkt dat je lichaam zich zonder jouw bewuste inbreng niet goed weet te herstellen of zelfs ‘resetten’, dan help ik je daarbij door ook naar je mindset te kijken.”
En dat blijkt zeer effectief te zijn. Voor álle bewegingsactiviteiten. Van fietsen, wandelen en traplopen tot sporten en fitnessen. En uiteindelijk ook voor je gevoel van welbevinden en geluk.

BodyMindFit

Wilko: “In mijn praktijk noem ik dat de ‘vitaliserende BodyMindFit aanpak’. Houding, gevoel, mindset en: wat doe je? Daar gaat het állemaal over. Zonder dat geheel aan factoren, ga jij echt niet meer of beter bewegen.”

De visie en werkwijze van Wilko is sterk gericht op preventie en holisme (alles grijpt immers in elkaar), en mede vanuit dat perspectief een vanzelfsprekend onderdeel van het 111 programma. Dat geldt ook voor de andere specialisten. Ze kijken allen vanuit hun specialiteit naar de mens als geheel.

Bewegingsexpert

Afhankelijk van de intake, doelen en situatie, kan een aanvullende module van Wilko van toepassing zijn. Daarnaast is hij onze expert op gebied van beweging en draagt hij bij aan de gezondheidswinst van deelnemers door zijn adviezen te delen en vragen te beantwoorden in de 111Community.

Deel dit bericht

Corona maakt eens te meer duidelijk hoe CRUCIAAL een goede gezondheid is. Met de 111 aanpak en technologie werk jij structureel aan je gezondheid. En dat gaat verder dan een app hier of een voornemen daar. Alles onder één dak. 

Zorg voor jezelf, heb aandacht voor jezelf. Nu meer dan ooit!

 

We voeren nu de laatste tests uit en starten binnenkort met de eerste 100 deelnemers.

Mail ons als je daar bij wilt zijn!

 

Meld je ook alvast aan voor onze nieuwsbrief de 111 CheckIN. Je ontvangt dan regelmatig een update en je krijgt waardevolle tips en weetjes.

Met 111 investeer je in je eigen gezondheid. Je kunt ook investeren in 111 zelf. Om samen te werken aan een gezond Nederland. 

 

Bedankt voor het inschrijven!