Samen Gezond Zaken Doen? Met 111 kan het!

Gezonde medewerkers vormen de basis van een gezond bedrijf. 111 is er om jou te helpen je medewerkers gezonder te laten leven. Zo voorkom je ziekten en kwalen, nu én in de toekomst. Gezonde zaken doe je met 111.

De harde werkelijkheid

Tijd voor verandering

De cijfers komen steeds meer in het ‘rood’. Met alleen het eenmalig aanbieden van een healthcheck of een reactief beleid, maakt jouw bedrijf anno 2023 het verschil niet meer. Het is tijd voor verandering, voor een andere aanpak. Eentje die werkt!

42%

van de medewerkers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

1,3 miljoen

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. Dat komt neer op 17%.

37%

van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor het verzuim.

11 miljoen dagen

Werknemers verzuimen in 2021 11 miljoen dagen met werkstress als rede voor het verzuim.

€11.000

Verzuimkosten per werknemer wegens werkstress in 2020.

€2,8 miljard

Verzuimkosten werkgevers wegens werkstress in 2020.

​Bron: TNO factsheet 2022

De stap naar samen gezond zaken doen

We nemen samen de verantwoordelijkheid

Zijn bovenstaande cijfers herkenbaar voor jouw organisatie? Begint het huidige beleid steeds meer te wringen? Meer pleisters plakken dan een duurzame oplossing? Of ben je het nog een stap voor en wil je dat zo houden? Met 111 wacht je niet af. We nemen samen de verantwoordelijkheid, zodat jij straks de regie weer hebt.  

Hoe doen we samen gezond zaken?

 • We pakken samen de verantwoordelijkheid naar ‘beter’
 • We stimuleren je medewerkers gezonder te leven
 • We ondersteunen je organisatie en je medewerkers om die gezonde impact zichtbaar te maken
 • We motiveren je medewerkers om het ook te blijven doen

De aanpak die werkt

Iedere medewerker is uniek

Met het 111 programma kiezen je medewerkers bewust voor een gezond(er) leven en gezond(er) ouder worden. Het stelt hen in staat om inzicht te krijgen in hun eigen aandachts- en verbeterpunten op zowel fysiek, sociaal als mentaal gebied. 111 helpt de medewerker de aandachts- en verbeterpunten te vertalen naar een eigen gezondheidsmissie, naar dagelijkse gewoontes. Zo bereiken ze de doelen die in het Plan van Aandacht geformuleerd worden. Hierbij worden de medewerkers niet alleen ondersteund door een medisch specialist, maar ook door een gedragscoach.

Totaalbeeld

De medewerker krijgt een persoonlijk Plan van Aandacht op fysiek, mentaal én sociaal gebied samengesteld door ons medische team.

High tech

De medewerker krijgt de beschikking over smart devices die laagdrempelig zijn en de prestaties en medische gegevens bijhouden.

High Touch

De medewerker krijgt optimale ondersteuning van ons medische team, gebaseerd op o.a. gegevens uit de smart devices.

Het 111 effect op jouw bedrijf

Gezonde medewerkers, gezond bedrijf

Door te kiezen voor het 111 Programma binnen jouw organisatie, realiseer je niet alleen een gezonde impact voor je medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel.

De impact op jouw bedrijf:

 • Meer werkgeluk
 • Aantrekkelijk werkgeverschap
 • Een beter imago
 • Minder verzuimkosten
 • Minder re-integratiekosten
 • Optimaal hybride werken
 • Een grotere betrokkenheid van de werkgever bij de medewerker en vice versa

Meer inzicht

Hoe gezond zijn mijn medewerkers?

Verminder verzuim, verhoogd werkplezier en onderlinge cohesie met onze tools!

Inzicht

Inzicht in de leefstijl, gezondheid en eventuele risicofactoren

Onderzoek

Algemeen bloed- en urineonderzoek

v

Consult

Een uitgebreid (tele)consult (60 minuten) met één van artsen van 111

Plan van Aandacht

Een op maat Plan van Aandacht met de belangrijkste gezondheidsdoelen

Z

Evaluatie

Tussentijdse evaluatie met een arts van ons medische team

Devices

Gebruik van state of the art smartwatch, slimme weegschaal en bloeddrukmeter aangesloten op het 111 Preventieplatform

Monitoring

Monitoring en hulp bij het interpreteren van je meetresultaten door de professionals van 111

111App

De 111App, waarop je niet alleen je 111Score ziet, maar ook tips krijgt hoe het beter kan

111Community

Volledige toegang tot de 111Community voor vragen aan artsen, tips, webinars en meer

Onze werkwijze

Stappen voor een vruchtbare samenwerking

Bij 111 geloven we niet alleen dat iedere medewerker, maar ook dat ieder bedrijf uniek is. Daarom gaan we graag met je in gesprek om een passend aanbod te kunnen doen voor jouw organisatie.

Onze 5 stappen:

Stap 1

We beginnen met een kennismaking. Wat zijn de belangrijkste vraagstukken van het bedrijf op gebied van gezondheid en vitaliteit? Waar liggen de prioriteiten van het bedrijf? Zijn er speciale wensen?

Stap 2

Naar aanleiding van de kennismaking maken wij een voorstel op maat. Hierin beschrijven wij hoe het 111 programma het beste kan worden ingezet, wat je als werkgever van ons mag verwachten en wat we van jou als werkgever verwachten.

Stap 3

Naar aanleiding van jouw feedback en vragen scherpen wij ons voorstel aan en voegen we een financieel voorstel toe.

Stap 4

Na akkoord, plannen we een afspraak om het projectmanagement in te richten. Samen maken we een planning en gaan we van start!

Stap 5

De start is, bij voorkeur, een (online) medewerkersbijeenkomst. Daarin wordt het 111 Programma gepresenteerd en kunnen medewerkers vragen stellen. En ze kunnen zich direct aanmelden.

het 111 team

Wij staan voor preventie

Toonaangevend en leidend zijn op het gebied van gezond ouder worden door middel van preventie. Dat is onze ambitie. We willen dit bereiken met onze 111 aanpak, waarbij we verder kijken dan alleen naar de fysieke gezondheid. Ons medische team bekijkt ook de mentale gesteldheid én het sociale welzijn van de deelnemers. Daarnaast maken we gebruik van state of the art technologie. Deze combinatie geeft onszelf en de deelnemers inzicht in hun gezondheid en hoe zij die kunnen verbeteren. Zo pakken zij de regie over hun gezondheid, natuurlijk met de ondersteuning van de experts van 111.

Even voorstellen: 

Gerard van Vliet

Oprichter van 111

Gerard is initiatiefnemer van 111. In 1987 stond hij met zijn ‘in company fitness’-bedrijf High Five Health Promotion aan de wieg van gezondheidsbevordering in Nederland. In 2001 verkocht hij dit succesvolle bedrijf, maar zijn passie voor vitaliteit bleef. Hij is een gedreven en ervaren ondernemer en bestuurder. Eerder was hij medeoprichter van C3 Hospital Consultancy bv. (Adviseurs en interimmanagers in de gezondheidszorg) en Food2Smile bv.  

Maria Menger

Psycholoog & Chief Executive Officer

“Het is mijn passie is om als psycholoog en gedragsdeskundige, individuen en bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij een gezondere leefstijl en werkgeluk. Vitaliteit, een positieve mindset en preventie zijn belangrijke schakels in mijn werkwijze en aanpak. 

Tamara Bongers

arts & Chief Medical Officer

“Mijn passie voor gezondheid begon al toen ik als klein meisje dokter wilde worden. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat je veel ziekten ook kunt voorkomen. Vaak door simpele, kleine stapjes te nemen en je gewoonten net iets gezonder aan te pakken. Dat begint met goede informatie, zodat je bewustere keuzes kunt maken en waar nodig met een steuntje in de rug om het ‘beter’ te doen.”

Beat Nideröst

Chief Technology Officer

“Mijn passie voor ‘health innovation’ komt helemaal tot zijn recht in mijn rol als CTO bij 111. Hierbij richt ik mij op het neerzetten van een veilig, robuust en schaalbaar IT- platform dat de dienstverlening van 111 maximaal ondersteunt.”

Walter Schramowski

Chief Commercial Officer

“Ik wil bedrijven helpen om een waardevolle bijdrage te leveren aan het werkgeluk van hun medewerkers. En dat op een slimme, wetenschappelijk gefundeerde, innovatieve manier. Bij 111 kan ik impact maken op het welzijn van jouw medewerkers en de resultaten van je organisatie. En dat is waar het écht om gaat. Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.”

Shirley Sakkers

Projectmanager B2B

“Met enthousiasme en plezier leven en lekker in m’n vel zitten. Zó wil ik oud worden. En dat gun ik een ander ook. Dat is de reden waarom ik Projectmanager ben bij 111. Mijn enthousiasme en plezier wil ik overbrengen op de deelnemers, om hen te stimuleren aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid. Elke minuut dat je wandelt, kan daar bijvoorbeeld al een bijdrage aan leveren.”

Sacha Bleeker

arts & leefstijlcoach

“Ik sta voor genieten van het leven. Ik wil anderen zoveel mogelijk daarin meenemen. In mijn werk komt dit tot uiting in mijn missie: mensen in staat stellen de regie over hun eigen gezondheid en kwaliteit van leven terug te nemen en te behouden.”

Gaby van der Voort

Gedragscoach en ervaringsdeskundige

“Met enorm veel plezier coach ik mensen naar een gezonder en vitaler leven door gedragsverandering in kleine stapjes. Ik weet uit eigen ervaring dat dit écht kan.”

Ook onlinemarketing specialisten en digitale experts maken deel uit van het 111 team

Van reactief naar preventief in vijf stappen.

Verzuim, hoe doorbreek je de cirkel?

Gezonde medewerkers zijn de kracht achter elk gezond bedrijf. Er is minder verzuim of vertrek, minder burn-out (of bore-out) en de prestaties zijn beter. Gezondheid en welzijn gaan hand in hand. Niet alleen fysieke gezondheid doet ertoe. Ook sociale en mentale en factoren spelen een rol en ze beïnvloeden elkaar onderling. Als gezondheid en welzijn van medewerkers onder druk staan is, kan er ook een kettingreactie ontstaan. Hoe doorbreek je de cirkel?

contact

Heb je nog vragen?

Wil je meer uitleg of heb je vragen over Samen Gezond Zaken Doen?
Boek eenvoudig een korte vrijblijvende call met onze CCO Walter Schramowski.