Op je paasbest
Door Redactie 111

Op Goede Vrijdag wordt de dood van Jezus herdacht. Met Pasen wordt zijn wederopstanding gevierd. Pasen is voor de meeste mensen inmiddels het feest van lente en nieuw leven. En het is een echt familiefeest geworden met vergelijkbare ingrediënten als het Kerstfeest.

Lente!

Het is geen toeval dat het in de lente wordt gevierd. In de lente komt de natuur weer tot leven. En het is ook de tijd van Pesach, het joodse feest om de vlucht van het joodse volk uit Egypte te vieren.

Waar komen die eieren vandaan?

Sommige aspecten van Pasen lijken op Kerstmis. In de huiskamer kan een paasboom staan. En we eten extra luxe en lekker. En samen met familie of vrienden. Hoewel dat in deze tijd lastiger is, helaas.

Versierde eieren horen wèl speciaal bij Pasen. Ze staan voor nieuw leven en vruchtbaarheid. Soms zijn ze verstopt en soms brengt de paashaas ze langs. Want die wil na de lange winter wel weer even lekker rondrennen.

Op je paasbest

Trek je mooiste pak maar aan. De uitdrukking ‘op zijn paasbest’ voert terug op het katholieke gebruik van ‘ter communie gaan’, zonden biechten, en wel met Pasen. Tijdens de paasmis werd gewoonlijk niet alleen het innerlijk, maar ook het uiterlijk in het nieuw gestoken. De voorjaarsschoonmaak zal hier ook wel mee te maken hebben gehad. Alles schoon en afgestoft. Op naar de zomer.

En wat ga je eten?

De supermarkten liggen vol met luxe rollades, paasstollen en chocolade eitjes. Twee dagen lang kunnen we ons weer tegoed doen aan al die lekkernijen. Niet alleen tijdens het diner, zoals met Kerst, maar ook bij het ontbijt en de lunch. Oefff….dat wordt aankomen. Maar dat hoeft niet!

Kijk eens op de website Gezond aan Tafel. Daar vind je lekker én gezonde recepten van experts. Om je vingers bij af te likken. Wil je verder zoeken? Toets ‘gezonde paasrecepten’ in, en er gaat een wereld voor je open.

Denk maar zo: Fijn dat lekker zo gezond kan zijn!

Gerelateerd

High Tech & High Touch

High Tech & High Touch

Digitale technologie, High Tech, is de ruggengraat van 111. Dankzij de 1’tjes en 0’etjes is ‘meten=weten’ mogelijk. Maar dat is niet genoeg. De menselijke aandacht, High Touch, is even belangrijk gebleken.

Lees meer
Ik én wij

Ik én wij

Decennialang ging het over ‘ik’. Met reden. Maar we sloegen door. Nu bewegen we weer richting ‘wij’. Wij zijn van de stroming: IK én WIJ. Ook met reden: het zorgt ervoor dat je gezondheidsreis zijn doel bereikt.

Lees meer
Het succes van 111 zit in het delen

Het succes van 111 zit in het delen

‘Volhouden’ is het moeilijkste deel van de 111 reis. Een nooit eindigende reis naar de best mogelijke persoonlijke gezondheid. Met steeds nieuwe uitdagingen en dan is het mooi als je samen kunt reizen en je reiservaringen kunt delen met elkaar.

Lees meer