Oud worden én gezond blijven

In een aantal ‘111 Checkpoints’, strategisch door het land verspreid, vind je straks specialisten die je niet alleen adviseren hoe je gezond oud kunt worden, maar die je ook actief volgen na dat advies.

111 is een uniek en onderscheidend concept doordat we kennis en kunde van medisch specialisten en andere deskundigen combineren met state-of-the-art technologie. Naast dat je bij ons een intake kunt doen om inzicht te krijgen in de status van je gezondheid, kunnen we je ook op afstand begeleiden en faciliteren om vitaal te worden en te blijven. Op een speciale website kun je vragen stellen, tips krijgen en contact leggen met andere deelnemers om bijvoorbeeld samen te gaan sporten.

Onze ambitie

Onze ambitie is om toonaangevend en leidend te zijn op het gebied van oud worden én gezond blijven. Door een holistische, preventieve aanpak en de inzet van state-of-the-art technologie kunnen we preventie tot de standaard maken. We stellen mensen in staat om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid én zelf actief de eigen gezondheid te managen. We blijven hiermee de ‘westerse’ welvaartsziekten als diabetes en hart- en vaatziekten voor. En voorkomen verdere druk op het huidige zorgsysteem waarvan de kosten steeds verder stijgen en zorg minder toegankelijk wordt.

Vroegtijdig voorkomen dat mensen ziek worden, en het mogelijk maken dat we in Nederland gezond oud kunnen worden. Dat is wat ons drijft.

Waarom nu?

Eigenlijk een overbodige vraag met een Corona virus dat ons allemaal in de greep houdt. De Nederlandse gezondheidszorg is op dit moment zo ingericht dat je eerst ziek moet worden om aandacht te krijgen (en dan nog…). Dit systeem staat door de jaarlijks stijgende kosten sterk onder druk. Goed en voldoende personeel is ook geen vanzelfsprekendheid meer. Ondertussen vergrijst Nederland in een rap tempo. Op dit moment is meer dan 50% van de Nederlanders boven de 50 jaar. Tegelijkertijd worden we steeds ouder. De gemiddelde levensverwachting is nu 80,2 jaar voor mannen en 83,3 jaar voor vrouwen. Tijdig mogelijke problemen met je gezondheid signaleren is dus belangrijk. Net als voorkomen dat het échte problemen worden. 111 maakt dit anno 2020 mogelijk.

Corona voor zijn, wij helpen je!

 

Corona kwam ook voor ons onverwacht.  Jammer, omdat we met de 111 aanpak en technologie snel kunnen bepalen of je in de risicogroep valt. EN je kunnen helpen er zo lang mogelijk uit te blijven.
Corona maakt eens te meer duidelijk dat een goede gezondheid CRUCIAAL is. Precies waar 111 zich op richt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg voor jezelf, aandacht voor jezelf. Nu meer dan ooit!
We zijn druk alles aan het testen, zoals we inmiddels al met een groep van meer dan 100 deelnemers hebben gedaan. Om zo snel mogelijk ook jou te kunnen helpen je gezondheidswinst te bepalen en, waar nodig, te verbeteren. We hopen dat we vanaf 1 september ook jou kunnen helpen.
Je kunt je alvast aanmelden voor onze Aandachtslijst. We sturen je dan elke veertien dagen onze 111 UPdate, met waardevolle tips en weetjes.

Je kunt met 111 niet alleen investeren in je eigen gezondheid, maar ook in 111 zelf. Om samen te werken aan een gezond Nederland.

Bedankt voor het inschrijven!