Omdat het anders moet en kan

Met ‘111’ staan we aan het begin van een gezondheidsrevolutie. Waarbij niet langer ‘genezen’, maar ‘voorkomen’ voorop staat. Een besef dat in 2020 bij steeds meer mensen doordringt.

Het idee achter 111 is niet van gisteren. Medio jaren ‘90 ontstond bij Gerard van Vliet, als internet pionier en eigenaar van High Five Health Promotion (dat bedrijfsfitness verzorgde voor o.a. Shell, GasUnie, ING en Nationale Nederlanden), het idee dat nu, onder de naam 111, realiteit wordt.

Vooruitziende blik

Hij zag toen al voor zich dat de online technologie het mogelijk zou maken om je gezondheid actief te volgen. Dat combineren met een gedegen vitaliteitcheck door medisch specialisten leverde een beeld op waarin niet langer ‘genezen’ centraal zou staan, maar ‘voorkomen’.

Ellende voorkomen

Gerard: “Alleen als je ziek bent, krijg je echt aandacht. Dat moet anders en dat moet anders kúnnen, was toen al mijn overtuiging. Er kan zoveel ellende voorkomen worden als we met zijn allen meer met preventie bezig zijn. Voorkomen is veel beter dan genezen!

Ik zag het punt waarop alles samen zou komen. En dat is nu! Een uniek digitaal platform, een buitengewoon kundig team om mij heen, een groeiend besef bij grote groepen mensen dat ze niet afhankelijk hoeven te zijn van een overbelast zorgsysteem, en de beste technologie waarmee je gezondheidsellende tijdig kunt voorkomen.”

A dream come true

Voor hem is ‘111’ dus niet nieuw. Het is wel ‘a dream come true’. De afgelopen paar jaar is er met een multi disciplinair team keihard aan gewerkt. Dankzij snelle verbindingen, wearables en medische apparatuur, slimme Artificial Intelligence (AI) en goedkope opslagmethoden kan het nu allemaal daadwerkelijk plaatsvinden. Zodat je constant inzicht hebt in je gezondheid én in de gaten wordt gehouden door mensen die weten wie jij bent. Die met je meedenken, die aandacht voor je hebben. High Touch noemen we dat.

High Tech en High Touch zijn nu dus effectief bij elkaar gekomen om mensen vitaal te houden en hen zoveel mogelijk hun eigen gezondheid te laten managen. Met behulp van 111.

En dat is nog niet alles

Gerard ziet op de langere termijn nog meer mogelijkheden. “Ik wil over een paar jaar dat we kunnen voorspellen wanneer het fout gaat en op tijd kunnen ingrijpen. Daadwerkelijk een hartaanval of infarct zien aankomen en je helpen die voor te zijn. Dat is de echte droom die ik heb!”

Start in september

In september starten we als 111 met een pilot programma voor 100 deelnemers die meteen kunnen profiteren van de voordelen van 111. Meld je nu aan en ervaar aan den lijve wat het betekent om zelf verantwoordelijk te zijn voor je gezondheid in plaats van te wachten tot het te laat is.

Doe je graag mee? Stuur ons een email naar [email protected].

Gerelateerd