Must Watch: PotCast voor preventie nu online

Makkelijke gezondheidstips voor iedereen beschikbaar

Iedereen kent het fenomeen ‘Podcast’. Daar is nu de ‘PotCast’ bijgekomen. Inderdaad, op de (WC-)pot opgenomen. Met Kleine en Grote boodschappen over een betere persoonlijke gezondheid. De maker, Gerard van Vliet, wil er mensen mee aanzetten meer aandacht te geven aan hun gezondheid.

Eigen regie

De RIVM geeft aan dat niet echt opschiet met ‘gezonder leven’ en een ‘betere leefstijl’. Supermarkten liggen vol met ongezonde producten. Gezondere varianten zijn vaak te duur voor de veelal beperkte portemonnee. Toch zijn er desondanks heel veel mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren. “Door de ludieke aanpak van de PotCast wil ik mensen motiveren om een kleine stap naar een gezonder leven te zetten. Je kunt wel degelijk allemaal kleine stapjes nemen, die met elkaar een positieve impact hebben op je gezondheid”, licht Gerard van Vliet toe. Hij is ook de man achter het 111.nl initiatief, waarbij gezondheidspreventie centraal staat.

Kleine of Grote boodschap

Een PotCast bevat of een Kleine boodschap (maximaal 1 minuut), of een Grote Boodschap (maximaal 3 minuten). Elke week worden er minimaal 2 gepubliceerd. Ze zijn zowel op de site van 111.nl te vinden als op YouTube.
Behalve een filmpje over het waarom van de PotCast, wordt als eerste onderwerp ‘slapen’ uitgediept. Bedoeling is dat in de komende tijd meerdere onderwerpen aan de orde komen, waaronder werk, gezond gewicht, stress, voeding, bewegen, seks en ouder worden.

Gerelateerd

Preventie staat of valt met ‘sociaal’

112 krijgt hulp van 111

112 krijgt hulp van 111 Vanaf nu heeft gezondheidspreventie in Nederland een eigen herkenbaar nummer: 111. Met 111.nl is er een plek in Nederland waar consumenten en ondernemers...

Lees meer