Uitleg 111 score

De 111 score is een unieke gezondheidsscore ontwikkeld door 111 gebaseerd op algemeen geaccepteerde standaarden. De 111 score is een optelsom van de (1) fysieke, (2) sociale en (3) mentale factoren die bijdragen aan je gezondheid. De score houdt rekening met persoonlijke factoren zoals geslacht en leeftijd en kan daarom niet vergeleken worden.

Je ontvangt punten voor metingen (fysiek) en het beantwoorden van vragen (mentaal en sociaal) die aangeven dat je een goede of minder goede gezondheid hebt.

De score loopt van 0 tot 100:

  • 0-49: de score wordt rood. Er is werk aan de winkel!
  • 50-79: de score wordt oranje. Er is ruimte voor verbetering.
  • 80-100: de score wordt groen. Ga zo door!

Zo kan je score groen zijn, bijvoorbeeld omdat je rusthartslag goed past bij wat gezond is voor iemand van jouw leeftijd en geslacht. Of omdat je je houdt aan je doelen en je elke dag voldoende stappen zet.

Is er een score oranje of rood? Waar je aan kan werken verschilt per persoon en per onderdeel.

  • Fysiek: denk bijvoorbeeld aan je stappen per dag, aantal minuten intensieve beweging, rusthartslag, aantal uur slaap, bloeddruk en (streef)gewicht. Dit zijn allemaal kernelementen voor je fysieke 111 score.
  • Mentaal of sociaal: als je de vragenlijstjes in de 111 app eerlijk invult, geven deze een indicatie van hoe het ervoor staat met je mentale en sociale gezondheid. Als deze scores oranje of rood zijn, reflecteer dan voor jezelf op waar dit hem in zit. Deze reflecties kan je dan meenemen naar je gesprek met de 111 arts of 111 coach, die je verdere handvatten kan geven hoe aanpassingen te doen en daarmee deze score te verbeteren. Misschien wat minder makkelijk aan te passen dan het aantal stappen dat je per dag zet, maar zeker niet minder belangrijk.

We voorzien je met de 111 score op deze manier van een continu inzicht in wat er goed gaat en waar ruimte voor verbetering is.