Jong blijven en oud worden; wat willen we eigenlijk?
Door Redactie 111

Ouder worden; we doen er met zijn allen veel aan om het tegen te gaan. Daar zijn twee redenen voor, die elkaar trouwens ook behoorlijk tegenspreken.

#1 Iedereen jong

De hele dag worden we, in onze Westerse cultuur, geconfronteerd met jonge gezichten, slanke lijven. En het is maakbaar geworden: even een prikje of een ooglidcorrectie en je trekt er 5 jaar vanaf. En voor wie dat te ver gaat, is die belofte te koop in een potje. Er wordt daarnaast ook wat afgehold en aan gewichten getrokken om maar dat jonge lijf te houden, of te krijgen.

#2 Iedereen 100

De collectieve moeite met oud worden is opvallend, want de gemiddelde mens wordt ouder dan ooit. Ziekten waar we een eeuw geleden massaal aan stierven, kunnen tegenwoordig vaak genezen worden. In veel samenlevingen richten mensen zich nu op zo oud mogelijk worden, getuige de vele onderzoeken naar de oorzaken van het verouderingsproces en manieren om dat tegen te gaan. Ouderdom wordt in die zin soms zelfs een ‘ziekte’ genoemd.
De contradictie is dat we oud willen worden maar het niet willen zijn. Best een lastige ‘spagaat’.

Puur natuur ouder worden

Gezond oud worden, zonder al te veel geconfronteerd te worden met de beperkingen van veroudering, is een belangrijke pijler voor 111. In plaats van over ‘anti-aging’ te spreken, spreken wij dan ook liever van Royal-Aging: waardig en aangenaam ouder worden.
En gelukkig wint ‘Growing old Gracefully’ ook steeds meer terrein: wees trots op jezelf en op je rimpels want je hebt ze verdiend. Puur natuur.

Ouder worden en blijven winnen

En het kan!

In feite is anti-aging wat je doet door fysiek, mentaal en sociaal vitaal te blijven. Daar zit het geheim om gezond oud te worden. Je uiterlijk profiteert er bovendien ook nog eens van!
Op elke leeftijd kan je nog beginnen met een vitale levensstijl want wist je dat je hersenen en lijf zich tot op hóge leeftijd nog kunnen aanpassen aan een gezondere leefstijl?

Gerelateerd

Conversatie met jezelf

Conversatie met jezelf

Doe jij het wel eens? Jezelf kritisch bevragen? Terugkijken op bepaalde gebeurtenissen of situaties? Waarom heb je iets gedaan, of juist gelaten? Vaak leven we in de waan van de...

Lees meer
High Tech & High Touch

High Tech & High Touch

Digitale technologie, High Tech, is de ruggengraat van 111. Dankzij de 1’tjes en 0’etjes is ‘meten=weten’ mogelijk. Maar dat is niet genoeg. De menselijke aandacht, High Touch, is even belangrijk gebleken.

Lees meer
Ik én wij

Ik én wij

Decennialang ging het over ‘ik’. Met reden. Maar we sloegen door. Nu bewegen we weer richting ‘wij’. Wij zijn van de stroming: IK én WIJ. Ook met reden: het zorgt ervoor dat je gezondheidsreis zijn doel bereikt.

Lees meer