Jong blijven en oud worden; wat willen we eigenlijk?

Ouder worden; we doen er met zijn allen veel aan om het tegen te gaan. Daar zijn twee redenen voor, die elkaar trouwens ook behoorlijk tegenspreken.

#1 Iedereen jong

De hele dag worden we, in onze Westerse cultuur, geconfronteerd met jonge gezichten, slanke lijven. En het is maakbaar geworden: even een prikje of een ooglidcorrectie en je trekt er 5 jaar vanaf. En voor wie dat te ver gaat, is die belofte te koop in een potje. Er wordt daarnaast ook wat afgehold en aan gewichten getrokken om maar dat jonge lijf te houden, of te krijgen.

#2 Iedereen 100

De collectieve moeite met oud worden is opvallend, want de gemiddelde mens wordt ouder dan ooit. En blijft langer vitaal. Ziekten waar we een eeuw geleden massaal aan stierven, kunnen tegenwoordig vaak genezen worden. In veel samenlevingen richten mensen zich nu op zo oud mogelijk worden, getuige de vele onderzoeken naar de oorzaken van het verouderingsproces en manieren om dat tegen te gaan. Ouderdom wordt in die zin soms zelfs een ‘ziekte’ genoemd.
De contradictie is dat we oud willen worden maar het niet willen zijn. Best een lastige ‘spagaat’.

Puur natuur ouder worden

Gezond oud worden, zonder al te veel geconfronteerd te worden met de beperkingen van veroudering, is een belangrijke pijler voor 111. In plaats van over ‘anti-aging’ te spreken, spreken wij dan ook liever van Royal-Aging: waardig en aangenaam ouder worden.
En gelukkig wint ‘Growing old Gracefully’ ook steeds meer terrein: wees trots op jezelf en op je rimpels want je hebt ze verdiend. Puur natuur.

Ouder worden en blijven winnen

En het kan!

In feite is anti-aging wat je doet door fysiek, mentaal en sociaal vitaal te blijven. Daar zit het geheim om gezond oud te worden. Je uiterlijk profiteert er bovendien ook nog eens van!
Op elke leeftijd kan je nog beginnen met een vitale levensstijl want wist je dat je hersenen en lijf zich tot op hóge leeftijd nog kunnen aanpassen aan een gezondere leefstijl?

Gerelateerd

Gedrag veranderen. Het kán!

Gedrag veranderen. Het kán!

Gedrag ontstaat uit motieven die vanuit jezelf komen. Je doet iets bewust wel of niet. Op onbewust niveau vertoon je daarnaast ‘geconditioneerd’ gedrag, waarvoor je vroeger beloond werd. Maar draagt dat nu nog bij aan je gezondheid? 

Lees meer