Wat is de (financiële) potentie van 111?

 Jill Dierikx is CFO van 111. Ze is verantwoordelijk voor de financiële op- en inrichting en strategie. Dit betekent dat ze zich met het hele bedrijf en alle processen mag bemoeien en dat doet ze graag. Zo zorgen we met elkaar als één team voor een solide bedrijfsmatige basis van 111.

 111 is een start up met maatschappelijke impact. Vraagt dit van jou een andere rol als CFO?

Wat de rol van CFO in dit bedrijf anders maakt is dat we pionieren en ondernemen met het doel om preventieve gezondheid en zorg op de kaart te zetten… voor iedereen! Dat maakt dat ik automatisch anders naar de financiële ‘return on investments’ kijk en ook bezig ben met onze impact op het grotere geheel.

Maar vergis je niet, we zijn een bedrijf! Ik ben dus vooral altijd bezig met de continuïteit en ons ondernemerschap; in het verleden (rapportage), in het nu (wat staat er op de bankrekening) en naar de toekomst toe (hoe bestendig is de strategie).

In die zin is mijn rol en verantwoordelijkheid niet anders.

Wat is volgens jou de bijzondere potentie van dit initiatief?

111 is zo kansrijk omdat we uitgaan van de holistische benadering (fysiek, mentaal en sociaal). Gezond zijn en gezond oud(er) worden, staan centraal. En dat gaat niet alleen over voeding en beweging. Wij verwachten veel mensen op de gezonde weg te brengen -en houden- door met een eigen Plan van Aandacht te werken en alle vorderingen digitaal te monitoren. Daarbij kijken we steeds naar het totaalbeeld én naar het individu. Alles onder het motto; voorkomen is beter dan genezen! 

Kijk naar de cijfers van het CBS, die zeggen dat de totale zorgkosten (volgens VWS nota bene) in 30% van de gevallen vermijdbaar is door preventie! Kijk, dat geeft de financiële potentie van ons initiatief aardig weer. Ook de financiële potentie dus.

Wat zie jij als de 3 belangrijkste redenen voor investeerders om aan te haken?

Oei… mag ik er echt maar drie noemen nu? Er zijn zóveel redenen om aan te haken als investeerder! Maar als ik echt moet kiezen, dan zijn het deze drie: 

  1. Preventieve Zorg heeft de toekomst! We willen graag gezond oud(er) worden. Daarbij komt dat preventie HET antwoord is op de continu stijgende kosten van de zorg.
  2. Financieel rendement: op basis van je investering kunt je uitgaan van een variabel rendement.
  3. Gezondheidsrendement voor jezelf. Als investeerder profiteer je namelijk ook persoonlijk van het 111 Programma en van alle faciliteiten die we bieden.

Je brengt als ervaren CFO veel mee. Maar je hebt vast ook persoonlijke drijfveren hierin?

Absoluut! Zonder mijn persoonlijke motivatie kan ik sowieso niet op mijn toppen presteren. Die motivatie gaat over twee dingen.

Ten eerste is een gezonde leefstijl voor mijzelf belangrijk want ik wil vitaal ouder worden. Ik denk trouwens ook dat het niet uitmaakt hoe oud je bent als je het roer omgooit.

Ten tweede kijk ik om me heen en zie alle ontwikkelingen in de samenleving. Preventieve zorg heeft echt de toekomst! Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. En dat kan het beste bij 111 (ik hou ook van ‘bouwen’ trouwens). Het concept, het team, de noodzaak: ik geloof dat wij het verschil gaan maken!

Wil je meer weten over investeren in 111? klik hier