Digitaal is cruciaal!
Door Redactie 111

In de praktijk is 111 een unieke combinatie van High Touch (onderzoek en begeleiding door specialisten) en High Tech (de inzet van digitale hulpmiddelen om je te ‘volgen’).

Hoe werkt nu die digitale kant van 111 en hoe ver zijn we ermee?

Volgen op afstand

Wel eens gehoord van eHealth? Een breed begrip voor de toepassing van digitale mogelijkheden in de zorg. Van een zorgrobot, als gezelschap voor dementerende ouderen, tot een app om je gewicht onder controle te krijgen. Telemedicine is net zo’n aanduiding die te maken heeft met op afstand ‘bewaken’ van een patiënt.

Al deze technische, digitale, mogelijkheden zijn zeer kostbaar en worden toegepast binnen de zorg en worden ingezet als het mis is met je.

Beter en toch goedkoper

Voor preventie wil je het liefst betaalbare, goed werkende apparatuur. Apparatuur waarmee je je eigen temperatuur kunt meten, je hartslag of je gewicht. En die apparatuur is niet makkelijk te vinden, want niet alles is wat het lijkt. Bovendien moet het allemaal met elkaar samenwerken om op elk moment te kunnen bepalen hoe je gezondheid er voor staat.

Betrouwbaar?

Als je in samenspraak met je 111 specialisten je Plan van Aandacht hebt gemaakt (afspraken waarmee jij gezondheidswinst gaat behalen), kiezen we daar de beste apparatuur bij. Smartwatch, weegschaal, slaapanalyse, glucosemeter, thermometer, het zijn maar een paar van de mogelijkheden om je dagelijkse voortgang in kaart te brengen. Belangrijk omdat je op basis daarvan tips krijgt of waarschuwingen, bijvoorbeeld om ons te bellen of even bij je huisarts iets na te laten kijken.

Al die apparatuur hebben we uiteraard vooraf getest op betrouwbaarheid.

App en Community

Apparatuur die we op ons centrale platform aansluiten en in combinatie met elkaar een beeld geven aan de specialisten hoe je ervoor staat. Alle data worden gecombineerd en worden kernachtig zichtbaar gemaakt op je persoonlijke 111App. Daar krijg je ook de tips en waarschuwingen op te zien waar we het eerder over hadden.

Heb je dan vragen, dan kun je terecht op de 111Community. Waar je ook ervaringen kunt uitwisselen met andere deelnemers. En daar kun je (on/offline) events boeken, filmpjes zien of bestellingen plaatsen.

Testen, testen

We weten inmiddels welke apparatuur goed werkt, zoals van Garmin, Withings, Fitbit of Medisana. Ook het platform is inmiddels naar tevredenheid getest met 100 deelnemers. De eerste versie van de 111App is ontwikkeld en de koppeling met het platform wordt nu voorbereid.

Het spreekt vanzelf dat privacy en de veiligheid van de gegevens cruciaal zijn. Dus is testen, testen, testen een MUST.

Next steps

Daar zijn we dan ook druk mee bezig. Corona is ook voor ons een aardige streep door de rekening. We willen kost wat kost de kwaliteit vasthouden waar we voor staan.

Als het even kan willen we de testen zo snel mogelijk uitbreiden naar een grotere groep, als voorloper van wat we écht willen: een uitgebreide 111CheckUp als start voor een gezondere, persoonlijke toekomst.

We houden je op de hoogte van de vorderingen, dat spreekt.

Deel dit bericht