“U luistert zo goed naar mij, u lijkt bijna geen dokter”

Als klein meisje al wist ik dat ik dokter wilde worden. Dat doel was duidelijk, nu “enkel” nog ingeloot worden. Dat bleek nog niet direct makkelijk. Met een zeer hoog lotingsnummer waren de kansen bij voorbaat al bekeken. Hopend op een extra kans was er ook, voor het eerst, de mogelijkheid tot decentrale toelating. Er moest een essay geschreven worden over…. jawel de ouder wordende mens. Dit zou later een terugkerend thema blijken.

Het jaar erop  werd ik alsnog ingeloot voor geneeskunde in Rotterdam. Al tijdens de studie bleek een brede interesse voor veel vakgebieden. Mijn wetenschappelijke stage in het vierde jaar werd dan ook een breed onderzoek naar de risicofactoren bij arteriële trombose (een bloedklont) bij relatief jonge mensen.  Wat een stage van 20 weken zou zijn, resulteerde uiteindelijk in een promotie-onderzoek van enkele jaren.

Na een jaar bij de neurologie gewerkt te hebben, maakte ik de overstap naar de geriatrie, om in opleiding te gaan. De holistische benaderwijze van de ouder wordende mens intrigeerde mij. Steeds opnieuw wordt er gekeken naar waar er haperingen zijn, maar vooral ook waar de persoon in kwestie zijn prioriteiten legt. Twee belangrijke lessen die ik van mijn patiënten leerde: “het gaat niet per se om zo oud mogelijk worden, maar vooral om gezond OUDER worden.” “U luistert zo goed naar mij, u lijkt bijna geen dokter”.

Naast mijn werk als geriater probeer ik ook mijzelf en mijn gezin fit te houden. Ik heb een passie voor gezond en vegetarisch koken en ben daarnaast ook actief met hardlopen en wielrennen.

Het concept van 111 sluit naadloos aan bij mijn ideeën over gezondheid. Een persoonlijk plan van aanpak en geholpen door innovatieve technieken (wearable, app en community) weet je je gesteund om je doelen te bereiken en hiermee je gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Deze combinatie van persoonlijke aandacht en innovatieve techniek is uniek. De kracht zit hem in de geïntegreerde aanpak en het langdurig deelnemers vervolgen waardoor zij uitgedaagd en gestimuleerd blijven worden. Met deze aanpak willen wij wetenschappelijk aantonen dat investeren in je gezondheid op termijn leidt tot gezondheidswinst en daarnaast ook nog leidt tot vermindering van de zorgkosten.

Gerelateerd