Wat een gedoe he! Het veranderen van je gedrag. Denk dat iedereen dat wel herkent!

Mensen weten over het algemeen zelf het beste wat er nodig is om hun gedrag te veranderen, maar iets aanleren is makkelijker dan iets afleren.
De kunst is om de intrinsieke motivatie van de persoon naar boven te halen. Onze ervaring leert dat je met het stellen van de juiste vragen en oprechte aandacht deze motivatie naar boven kunt halen.   111 draagt daar graag aan bij door met verschillende technieken (high tech) en benaderingen (high touch) gedragsverandering te helpen begrijpen én te bevorderen. En deze gezamenlijk om te zetten naar de eerste, belangrijke, stap. De methodiek die wij hanteren is afhankelijk wat past bij de vraag c.q. persoon. Mensen zijn unieke ‘wezens’, en het is belangrijk ons te realiseren dat zij wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden.

111Habits

111Habits is een succesvolle bewezen aanpak, waar we aan de hand van kleine stapjes je uitdagen om de eerste stap te zetten om je gedrag aan te passen. 111Habits komt voort uit Tiny Habits. Deze methode voor gedragsverandering is ontwikkeld door BJ Fogg, een gedragswetenschapper aan de Stanford University. In het Tiny Habits-systeem zijn er vier wetten die de basis vormen van deze aanpak. Deze wetten zijn:

Wet van directheid

Deze wet stelt dat hoe directer de actie die je wilt uitvoeren, hoe waarschijnlijker het is dat je het daadwerkelijk zult doen. Het betekent dat je de gewenste actie zo specifiek en concreet mogelijk moet maken. Bijvoorbeeld, in plaats van "Ik ga meer sporten", kun je zeggen: "Na het tandenpoetsen doe ik vijf push-ups".

Wet van eenvoud

Deze wet stelt dat de gewoonte eenvoudig moet zijn om te doen. Hoe gemakkelijker het is om de gewoonte uit te voeren, hoe groter de kans dat je het blijft doen. Bij 111Habits richt je je op hele kleine, haalbare acties die je gemakkelijk kunt integreren in je dagelijkse routine.

Wet van de emotie

Deze wet benadrukt het belang van het koppelen van positieve emoties aan de gewoonte die je wilt vormen. Door een positieve emotie te ervaren na het uitvoeren van de gewoonte, versterk je de neurale verbindingen en motiveer je jezelf om het opnieuw te doen. Het kan bijvoorbeeld helpen om jezelf na het uitvoeren van de gewoonte een schouderklopje te geven of positieve zelfpraat toe te passen.

Wet van prompten

Deze wet benadrukt het belang van het hebben van een trigger / script die je herinnert aan de gewoonte die je wilt uitvoeren. Het kan een bestaande actie of gebeurtenis zijn die van nature voorkomt in je dagelijkse leven, zoals het geluid van de wekker, het ontvangen van een sms of het drinken van je ochtendkoffie. Je kunt deze bestaande prompts gebruiken om je nieuwe gewoonte aan te koppelen, zodat het gemakkelijker wordt om eraan te denken en het uit te voeren.  

Deze vier wetten vormen de basis van onze 111Habits aanpak en kunnen je helpen om nieuwe gewoontes stap voor stap op te bouwen en te verankeren in je dagelijks (werkzame) leven.

De 111Scan

De 111Scan geeft inzicht en bewustwording in je gedrag en laat zien dat
zelfs kleine aanpassingen (veranderingen) in je gedrag werkbare en
haalbare resultaten opleveren.

In de hedendaagse snelle wereld is het van essentieel belang om zowel fysiek als mentaal in topconditie te zijn. De 111Scan biedt een unieke, holistische benadering om binnen slechts 5 dagen een diepgaand inzicht te geven in het algehele welzijn.

Door een combinatie van geavanceerde HRV-metingen, voedingsanalyses en gevalideerde mentale gezondheidsvragenlijsten, biedt de 111Scan niet alleen een snapshot van de huidige gezondheidstoestand,

maar ook concrete handvatten voor verbetering. Of het nu gaat om het voorkomen van uitval door stress, het verkrijgen van een betrouwbaar beeld van fysieke en mentale fitheid, of het bieden van direct toepasbare actiestappen

– de 111Scan is de sleutel tot een gezonder, veerkrachtiger leven voor jouw medewerkers.

De kracht van Covey's cirkel van invloed

In een wereld waarin we dagelijks worden overspoeld met informatie, kan het een uitdaging zijn om het overzicht te bewaren en niet te verzanden in zaken buiten onze controle. Maria Menger, een ervaren gedragspsycholoog, deelt inzichten uit haar eigen praktijk over het toepassen van Covey’s cirkel van invloed en betrokkenheid.

Maatwerk passend bij de persoon en vraag

Een coachingstraject bestaat uit enkele intensieve gesprekken. De invulling, locatie en het aantal gesprekken bepalen we in overleg. Elke persoon, gesprek, ontwikkeling is anders; we gaan uit van wat nu passend en zinvol is voor jou en je vraag en kiezen samen die aanpak die daar het beste bij aansluit.

Belangrijk uitgangspunt is: dat inzetten wat nodig is. Zo kan bijvoorbeeld een strand- of boswandeling soms veel effectiever zijn dan een gesprek in een coachkamer.

Heb je behoefte aan een sparringpartner die je op een stevige manier een spiegel voorhoudt? Die met een oplossingsgerichte aanpak jou/of de organisatie anders c.q. beter laat presteren, dan ben je bij de coaches van 111 aan het juiste adres en zij gaan graag de uitdaging aan om die ‘sparring’ partner te zijn die met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld kijkt. En nemen vanuit een brede ervaring/achtergrond en verschillende perspectieven je vraag onder de loep. En altijd met de focus op het vergroten van de effectiviteit en het versterken van zowel de zakelijke als persoonlijke kwaliteiten.